Běžecká liga finišuje

31. října 2011, cestovní ruch, přečteno: 3400×

Pouhé čtyři závody zbývají běžcům Okresní běžecké ligy k vylepšení pořadí v bodovacích tabulkách. Seriál zahrnuje 27 závodů a do konečného hodnocení se započítá 17 nejlepších bodových zisků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na čele je v současnosti Jan Macura (Horizont Kola Novák) a je otázkou, zda-li svůj náskok udrží před Vojtěchem Grünem (AC Okrouhlá). Naději na vítězství v absolutním pořadí si stále také udržují veteráni Milan Kejík (ASK Blansko) a Jaroslav Stloukal (Art Adamov). V ženách už je zřejmě rozhodnuto o vítězství Zdeňky Komárkové (Olešnice).

Strmý vzestup zájmu o bežecký sport v našem regionu pokračuje i s příchodem podzimu. Pouze Kunštátská desítka, která se dostala do termínové kolize s populárním závodem v Brně zůstala na stejném počtu účastníků jako v loňském roce. Jinak všechny proběhlé podzimní závody zaznamenaly výrazný nárůst běžců.

U několika závodníků došlo i k výraznému zlepšení formy, zde lze uvést zejména vynikající výkony veterána Vladimíra Matěny (VZS Blansko). K větší popularitě běžeckého sportu zřejmě přispěje i novinka Běžecká škola v Blansku. Zájemci se mohou ještě do konce října přihlásit, více informací na www.blansko.sportujsnami.cz

Dalším závodem bude jubilejní 25.ročník Běhu kolem přehrady Křetínky (5.listopadu) a u vody se bude běhat i nasledují víkend kolem rybníka Olšovce při Běhu o Jedovnického kapra (12.listopadu). Předposlední závodem je Mikulášský běh v Okrouhlé (3.prosince) a konečné pořadí určí Hraběnčino běhání v Petrovicích 27.prosince. Na penzionu U Hraběnky proběhne téhož dne slavnostní závěrečné vyhodnocení letošního ročníku.

Výsledkový servis, propozice závodů a aktuální dění při OBL 2011 mohou příznivci běhu sledovat na webu www.oblblansko.cz.