Komorní orchestr města Blanska oslnil posluchače v Luhačovicích

3. května 2012, kultura, přečteno: 4089×

Líbivou hudbu, krásné prostředí a nadšený potlesk ve stoje si mohl užívat Komorní orchestr města Blanska, který strávil jeden z dubnových víkendů v Luhačovicích. V kraji léčivých pramenů doplnil příjemnou jarní atmosféru koncertem v kostele sv. Rodiny, kde spolu s místním Smíšeným pěveckým sborem Leoše Janáčka a Chrámovým sborem ze Slušovic provedl Vivaldiho „Gloria“ a dalo by se říct že již velmi populární „Missu brevis“ od Jiřího Pavlici.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Osvědčená spolupráce KOMB pod taktovkou Zdeňka Nádeníčka, sbormistra Jiřího Šona a pěveckých sólistů Lenkou Rafajovou a Karlem Smutným sklidila ohromný úspěch a bouřlivé standing-ovation. Stejně tak tomu bylo i na následnujícím koncertě v kulturním domě v Zádveřicích, kde se všem účinkujícím dostalo vřelého ocenění a velmi příznivých ohlasů.

Foto: B. Kratochvíl

Nyní se blanenský orchestr připravuje na Národní festival neprofesionálních komorních a symfonických těles 2012, jehož 22. ročník se letos uskuteční v Bučovicích, Hradci Králové, Olomouci a Boskovicích. Druhá etapa bude patřit Kyjovskému komornímu orchestru, Lhoteckému kvartetu z Prahy a Komornímu orchestru města Blanska, který se na domácí půdě představí 27. května.

K. Pytelová, KOMB