ČSAD – MHD dozná během stavby křižovatky změn

17. července 2003, zprávy z MěÚ, přečteno: 10017×

Cestující veřejnost byla v minulých dnech prostřednictvím tisku dostatečně seznámena se situací, která nastala 21. července t. r., a to s uzavírkou křižovatky u bývalé pošty. Co je třeba dle našeho názoru doplnit, je situace ve veřejné dopravě, která dozná určitých úprav.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V prvé řadě budou zrušeny zastávky Blansko, Adast a Blansko Poříčí, veřejná linková doprava i městská hromadná doprava budou využívat náhradní zastávky Blansko, pod kinem na ulici Masarykově, která je oficiálně schválena všemi zainteresovanými orgány včetně Dopravního úřadu Krajského úřadu JMK se sídlem v Brně. K tomuto účelu je též po dobu uzavírky zprovozněna v obou směrech ulice Seifertova.

Protože linky hromadné dopravy, které jsou vedeny přes lokalitu „starého Blanska“, budou přesměrovány, jsou vylepeny na všech označnících po trase náhradní jízdní řády. Linka č. 4 městské hromadné dopravy Hořice — Spešov bude využívat nově vytvořené dočasné zastávky Blansko SÚS, která je umístěna na příjezdové komunikaci u objektu Správy a údržby silnic v Blansku. Autobus bude díky vstřícnému přístupu pracovníků SÚS Blansko využívat objektu k otáčení.

Apelujeme na cestující veřejnost, aby zejména v prvních dnech změn v dopravě věnovali informacím zvýšenou pozornost. Přechod na provizorní provoz tak bude plynulý a ušetří všem zúčastněným nečekané problémy.

Naši zaměstnanci na tel. č. 516 418 610, 721 654 054 nebo 606 323 898 jsou připraveni podat o veškerých změnách vyčerpávající informace. Předem děkujeme všem uživatelům veřejné dopravy za pochopení a přejeme bezproblémovou výstavbu okružní křižovatky, která podobně jako okružní křižovatka „u Štěpánků“ jistě přispěje k řešení nelehké dopravní situace v Blansku.

Richard Maňoušek