Uzavírka křižovatky „u pošty“ – objízdné trasy

14. července 2003, zprávy z MěÚ, přečteno: 6908×

Uzavírka proběhne v termínu od 21. 7. 2003 od 15.00 h do 15. 11. 2003. Přinášíme popis objízdných tras včetně mapy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nákladní doprava nad 5 tun bude vedena ve směru na Staré Blansko po objízdné trase Blansko — po sil. II/379 — Kateřina — III/37937 Olešná — Staré Blansko. V opačném směru po stejné trase v obráceném pořadí.

Osobní doprava a zásobování do 5 tun ve směru Staré Blansko — Blansko bude vedena obousměrně od přejezdu ČD po ul. Rožmitálova, přes mostní provizorium přes potok Palava a provoz bude veden ul. Svatopluka Čecha s vyústěním na sil. II/374 ul. Svitavská. Tato trasa bude dimenzována tak, aby vyhověla pro průjezd vozidel HZS v obou směrech. Přednost v jízdě (mostní provizorium) zde bude řešena svislým dopravním značením (jedná se o přehledný úsek), event. by bylo použito světelného signalizačního zařízení.

Veškerá tranzitní a místní doprava ve směru sever — jih a opačně bude vedena po trase Bezručova, L. Daňka (z Dolní Lhoty po ul. Poříčí — ul. Mlýnská ) — přes kruhový objezd — nám. Svobody — ul. Seifertova (zobousměrnění !!!!!) — ul. Sadová — ul. Masarykova — napojení na sil. II/374. V opačném směru na Boskovice bude provoz veden po stejné trase až k rondelu u „Štěpánků“ a dále po ul. Bezručova. Ve směru Seifertova — Sadová k nemocnici bude dočasně zakázáno odbočení vlevo mimo vozů ZZS a HZS.

malá mapa - klikni pro zvětšení
klikněte pro větší mapu

Autobusová doprava bude vedena po stejné trase, pouze s tím, že při příjezdu na AN budou spoje využívat ul. Nádražní, při výjezdu z autobusového nádraží ul. Mahenovu s napojením na objízdnou trasu ul. Masarykova. Zastávky budou umístěny do prostoru pod kinem (náhradou za zrušené zastávky Adast a Poříčí). Termín změny zastávek — od 22. 7. 2003 od 00.00 hodin.

Dále se, po zkušenostech se stavbou „Blansko — ul. Sadová“ a vzhledem k tomu, že křižovatka Seifertova — Sadová bude trvale přetížena, navrhuje osazení svislého dopravního značení B 28 (zákaz zastavení) na MK ul. Bartošova — 9. května — Wolkerova, čímž se vytvoří přístupový koridor pro vozidla ZZS k nemocnici mimo hlavní dopravní dění.

UPOZORNĚNÍ:

  • v organizaci dopravy dojde k nejvýznamnější změně na křižovatkách ulic Sadová — Seifertova — Hybešova a Masarykova — Smetanova.
  • hlavní silnice bude vyznačena ve směru objízdné trasy a z ulice Seifertovy na Sadovou bude přikázaný směr jízdy vpravo
  • doprava směřující na Sloup ze směru sever — jih bude vedena přes nám. Republiky s napojením na objízdnou trasu
  • DI Policie ČR předpokládá, že v dopravních špičkách budou muset řidiči na vedlejších silnicích déle čekat, než se dostanou na objízdnou trasu. Z tohoto důvodu doporučuje místním řidičům, aby v tomto období tomuto, pokud možno, přizpůsobili četnost svých jízd po Blansku