Odpoledne na minigolfu

13. srpna 2003, ostatní, přečteno: 4072×

Zúčastnil jsem se akce, kterou zorganizovaly zaměstnankyně úseku pracovní terapie Domova důchodců Blansko, a která mě zaujala natolik, že se o ni musím podělit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nikdy bych neřekl, že lidé v důchodovém věku mohou zapomenout, že je bolí záda, nohy, a jak se říká, celý člověk a jdou si zahrát minigolf. A hrají s takovou vervou a zaujetím, že zapomenou i na žízeň a hlad!

Tyto skutečnosti jsem poznal u přehrady Palava na pěkně vymyšleném a zařízeném hřišti, kde je možné se za mírný poplatek příjemně pobavit a protáhnout tělo.

Myslím, že většina z nás tuto hru hrála poprvé v životě, a kdyby nebylo našich dvou terapeutek, které vystupovaly jako instruktorky a zároveň rozhodčí, tak by celé odpoledne nebylo tak příjemné a zajímavé.

Každému z občanů v našem věku, který může chodit, bych tuto hru doporučil a určitě by poznal, že dokáže něco, co třeba nikdy nedělal a zapomene na těch několik křížků, co nese na zádech.

V sousedství minigolfu je zařízení, kde je možné zakoupit něco k pití i k jídlu a posedět jak na otevřeném prostranství, tak i pod střechou. Tohoto jsme všichni samozřejmě s nadšením využili a po doplnění úbytku tekutin odcházeli spokojeně zpět k domovu.

Karel Ondra
obyvatel Domova důchodců Blansko