Při rozvěcení vánočního stromu hrály a zpívaly děti z blanenských škol

2. prosince 2003, kultura, přečteno: 4647×

Páteční odpoledne patřilo slavnostnímu rozsvěcování vánočního stromu na náměstí Republiky. To se, stejně jako loni, setkalo s velkým zájmem blanenských občanů. A jak to při rozsvěcení vypadalo?

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

rozsvícení vánočního stromu rozsvícení vánočního stromu
Od ranních hodin se na náměstí konal jarmark a hrála vánoční hudba. První vystoupení měly některé školy již od 14.30 h. Na snímku vpravo dramatický kroužek ze ZŠ TGM Blansko.

Ačkoliv oficiální program začínal až v 16.00 h, konala se už od 14.30 h na pódiu vystoupení některých blanenských škol, které se nevešly do hlavního programu. Diváků bylo dost už i v tuto dobu, a tak se prostor před pódiem postupně zaplňoval a ti, co čekali na slavnostní rozsvícení, se rozhodně nenudili.

rozsvícení vánočního stromu rozsvícení vánočního stromu
Ještě před oficiálním zahájením v 16.00 h vystoupily sbory z blanenského gymnázia Perličky a Carmina. Krátce po rozsvícení stromu pak byly starostkou města PhDr. J. Královou a místostarostou Mgr. I. Polákem odměněny všechny děti, které přišly převlečené za andílky nebo čertíky.

Krátce po 16. hodině přivítal blanenské občany ředitel KSMB Jaroslav Jeřábek a hned na to starostka města PhDr. Jaroslava Králová. Po přivítání a popřání krásných svátků přišla jedna nečekaná, ale o to příjemnější zpráva. Podle postupu prací na křižovatce „u pošty“ by měly hlavní práce tento týden skončit a během víkendu 6. a 7. 12. by měla být křižovatka uvedena do provozu.

rozsvícení vánočního stromu

rozsvícení vánočního stromu rozsvícení vánočního stromu
Následovala vystoupení pěveckého sboru ze ZŠ Erbenova a tanečního souboru ze Soukromé ZUŠ Blansko.
rozsvícení vánočního stromu rozsvícení vánočního stromu
Celý programový blok pak zakočil pěvecký sbor ze ZŠ TGM Blansko a Dechová hudba Blansko.

Slavnostní podvečer zakončila Dechová hudba Blansko. Lidé se postupně rozcházeli, stánkaři odjížděli. Toto setkání však nebylo letos poslední. Ještě nás čeká jedno, a to na Silvestra opět na náměstí Republiky. Všichni jste srdečně zváni.