Blanenští Orli na trati Světového poháru

6. března 2004, sport, přečteno: 4730×

V Novém Městě na Moravě se konaly 28. 2. 2004 Ústřední závody Orla v běhu na lyžích. Na této trati se každoročně uskutečňuje i Světový pohár v běhu na lyžích. Orelských závodů se zúčastnilo přes sto borců, mezi nimiž nechybělo osm zástupců blanenského Orla. Nejlepší lyžaři se kvalifikovali na mezinárodní závody evropské federace FICEP.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Stejně jako ve formulích se mnohé rozhoduje v depu, také v lyžařských disciplínách je nutná příprava před startem. Za pěkného počasí na těžkém sněhu se ukázala rozhodující nejen fyzická připravenost, ale i vhodně zvolené mazání lyží. Jeden z loni nejlepších v mužské kategorii zajel na stejné 10kilometrové trati díky špatnému mazání čas o 12 minut horší. Naši závodníci měli díky letošním dobrým tréninkovým podmínkám našlápnuto a výsledky některých z nich jsou vynikající.

„Na bednu“ vyskočila Martina Zoubková — 1. místo v kategorii mladších žákyň (trať 1 km), dobrou formu ukázaly i Eva Götzová — 3. místo a Marta Zoubková 4. místo ženy-veteránky na 5 km.

Dobře si vedla též mužská část výpravy: Ondřej Henek skončil v nejsilnější a nejlépe obsazené kategorii mužů patnáctý, v kategorii veteránů mužů dojel Ota Götz jedenáctý, Ladislav Konečný čtrnáctý a starosta Orlů Hubert Henek patnáctý (všichni 10 km). V kategorii starších žáků dovezl ve tříkilometrové stopě „bramborovou“ medaili Milan Zoubek.

Nejen z výsledků lyžařů je patrné, že v úvodu uváděné depo — nová hala Orla — pomáhá zvláště v zimním období rozvoji amatérského sportu. Přijďte se sami přesvědčit.

Petr Haresta