Olympia Blansko se chystá na sezonu

16. dubna 2004, sport, přečteno: 4053×

V sobotu 24. 4. 2004 bude zahájena další sezona baseballové extraligy mužů České republiky a celek Olympie Blansko je v plné přípravě na nadcházející boje v nejvyšší soutěži.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Za námi je kvalitní zimní příprava, která byla hlavně věnována posilování, rozvoji fyzické kondice a vytrvalosti. Jelikož nepříznivé počasí nedovolilo hráčům přejít z tělocvičny na hřiště dříve, jak tomu bylo zvykem v posledních sezonách, aktuální příprava na Strawberry field je tudíž v plném proudu až v těchto dnech.

Důležitá jsou pro všechny hráče a také trenéry přípravná utkání, která mohou leccos napovědět o aktuální formě jednotlivých hráčů, ale i soupeřů. Extraligový celek Olympie Blansko má za sebou dva přípravné zápasy s celkem MZLU Golden Kids Brno a obě tato utkání, která se hrála v Blansku (jedno z nich při umělém osvětlení), dopadla lépe pro domácí celek. Podle slov managera brněnského celku se podle těchto zápasů nedá mnoho soudit, neboť největší opory týmu se účastní s partnerským oddílem Draci Brno soustředění na Floridě v USA, takže se dá bez nadsázky říci, že právě MZLU Brno by mohlo být letošním černým koněm soutěže.

Každopádně celek Olympie Blansko má v současné době nemalou část hráčů na marodce, tak snad se jim podaří co nejdříve uzdravit, aby byli schopni podpořit svůj tým v určitě nelehké baseballové sezoně 2004. Do začátku extraligy zbývá ještě několik dnů a blanenští hráči mají před sebou těžké tréninky a samozřejmě i přípravná utkání, aby se jim podařilo naladit optimální formu na ten správný čas.

V nejbližší době přineseme konkrétní pozvání na extraligová utkání a těšíme se na shledání s fanoušky na krásném hřišti Strawberry field.

Jaroslav Kříž
Olympia Blansko