Muzikál k poctě Jiřího Šlitra

5. května 2004, kultura, přečteno: 5157×

Členové Blanenského divadla jsou s muzikálem svázáni. Jen vzpomeňme hry z let minulých, které byly vždy plné písní. Tomuto žánru zůstali věrni, ba ještě více se mu přiblížili v posledním počinu — muzikálu „Grant aneb Semafor má zelenou“, uváděného k poctě Jiřího Šlitra, od jehož úmrtí letos uplyne 35 let.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Více jak dvouhodinové představení je plné písní hudebníka, malíře a herce Jiřího Šlitra. Písní tak známých a zlidovělých, že se stěží najde někdo, kdo by alespoň jednu neznal. Návštěvníky tak čekají dvě příjemně strávené hodinky ve společnosti herců, kteří chtějí rozdávat smích a dobrou náladu, a také se jim to daří — za podpory a součinnosti mnoha lidí, kteří se na celém uvedení muzikálu podílí — od orchestru a dramaturgie přes zvukaře a osvětlovače až po samotné herce.

Na jejich výkonu je poznat, že divadlo a zpívání na jevišti je to, co je naplňuje, a proto si také zaslouží skvělé publikum a plné hlediště.

Blanenské divadlo — GRANT aneb Semafor má zelenou
Známí herci, vynikající sbor a nezapomenutelné písničky. To je to, co vás v představení blanenského divadla čeká. Foto: S. Mrázek

To už je ovšem na vás. Pokud si najdete chvilku ve svém programu, pak vězte, že další reprízy „GRANTU“ budou v sobotu 8. a ve středu 12. května od 19.30 h v Městském klubu a v sobotu 29. května na nádvoří blanenského zámku v rámci VII. HISTORICKÉHO A PIVNÍHO JARMARKU.