Olympia Blansko je po základní části sedmá

8. června 2004, sport, přečteno: 4442×

V posledních třech kolech baseballové extraligy se hráči Olympie Blansko setkali s druhým pražským celkem Tegolou Praha. Ze tří vzájemných utkání se jim podařilo zvítězit pouze jednou a to hned napoprvé a do nadstavbové části baseballové extraligy vstupují z nelichotivé sedmé pozice.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

1. zápas: Olympia Blansko — Tegola Praha 7:0

Blanenští diváci se opět dočkali dvojutkání, které se hrálo na Strawberry Field a hned po prvním zápase mohli mít úsměv na tvářích a optimismus do dalšího měření sil. Na nadhazovací kopec nastoupil Zdeňek Kocman, který je poslední dobou bezchybný, a i v tomto zápase se domácím fanouškům představil ve skvělé formě. Pálkaři Olympie začali hned v první směně náporem a na začátku zápasu vedla Olympie po dobrých odpalech 2:0. V nastoleném rytmu pokračovali hráči domácího týmu i nadále a přidávali bod po bodu. Naproti tomu se pražským pálkařům nepodařilo po celý zápas najít účinnou zbraň na skvělý nadhoz Zdeňka Kocmana a nedokázali ani jednou skórovat, což je opět dobrá vizitka nejen nadhazovače, ale i celé obranné hry Olympie Blansko.

Statistika utkání — sobota 5. 6. — 1. zápas

Skóre po směnách 123456789 R HE
Tegola Praha     000000000 0 31
Olympia Blansko  20120011- 7101

(R — Runs:celkové body, H — Hits: dobré odpaly, E — Errors: chyby v obraně)

2. zápas: Olympia Blansko — Tegola Praha 2:13

Druhé vzájemné měření sil mezi blanenským a pražským baseballem začalo o půl osmé večer a pod atraktivním umělým osvětlením. Na nadhozu za Olympii Blansko zahájil Pavel Procházka, ale hned úvod utkání byl poznamenán chybami a nepřesnosti nejen na straně hráčů. Catcher domácí Olympie Kouřil umožnil dvěma pálkařům Tegoly Praha jednoduchý postup na první metu po bránění v odpalu, ale to nebylo vše, co mohli diváci hned v úvodu druhého utkání vidět. Při jednom autu se domácí obraně podařilo prudký odpal chytit ze vzduchu, ale při jednoznačném autu běžce na metě, kdy hráč s míčem se na metu vrátil dřív než běžec, měl rozhodčí opačný názor a viditelný aut nevyhlásil. Poté hostující pálkaři dokázali odpálit do zadního pole a při doběhu hráče na domácí metu byl zraněn catcher Kouřil a musel být vystřídán. Nakonec se Olympii podařilo ukončit první směnu, která se moc nepovedla.

Ale nebylo všem dnům a chybám na straně domácího celku konec. Olympii se první a jeden bod podařilo na své konto připsat až v dohrávce třetí směny. Zato Tegola přidala jeden bod ve směně páté a šesté, kdy i domácí tým přidal jeden bodík. V sedmé směně čekaly na Olympii nejen dobré odpaly pálkařů hostujícího celku, ale pod tlakem se domácí nevyvarovali ani chyb, a tím pádem se pražskému celku podařilo skórovat celkem pětkrát a o osudu zápasu bylo v podstatě rozhodnuto. Tegole se v deváté směně podařilo ještě dvakrát doběhnout pro bod a jelikož překvapení v podobě otočení vývoje zápasu se domácím nepodařilo, nezbývalo než pohasnout světla a i naději na postup do horní čtyřky po základní části, která ještě před utkáními s Tegolou Praha svítala.

Statistika utkání — sobota 5. 6. — 2. zápas

Skóre po směnách 123456789  RHE
Tegola Praha     301011502 1372
Olympia Blansko  001010000  238

(R — Runs:celkové body, H — Hits: dobré odpaly, E — Errors: chyby v obraně)

3. zápas: Tegola Praha — Olympia Blansko 6:1

Díky studijním povinnostem a nemoci některých hráčů odjela Olympia Blansko do Prahy na třetí vzájemné střetnutí pouze v deseti lidech, což je opravdu málo na kvalitně sehrané utkání. Ale i tak nastoupili blanenští hráči s optimismem ve tvářích a s nadějí, že mohou odehrát dobrý zápas. Na nadhozu zahájil a celý zápas i dokončil Ondřej Navrkal a dá se říci, že zahrál skvěle. Tegola Praha sice zaznamenala hned v první směně bod, ale až do čtvrté směny, kdy se blanenským podařilo vyrovnat, nenašli účinnou zbraň a další bod nedali.

Jeden doběh zaznamenali v dohrávce směny páté, ale ve směně sedmé se jim po dobrých odpalech podařilo zaznamenat tři doběhy a svůj náskok jedním bodem zvýšili i v dohrávce následující směny. Olympia Blansko již nedokázala zaznamenat žádný doběh a blanenští hráči mohli odjet na cestu zpět domů a čekat jak dopadnou ostatní zápasy, aby věděli, co a hlavně kdo je čeká v nadstavbě.

Statistika utkání — neděle 6. 6. — 3. zápas

Skóre po směnách 123456789 R HE
Olympia Blansko  000100000 1 54
Tegola Praha     10001031- 6102

(R — Runs:celkové body, H — Hits: dobré odpaly, E — Errors: chyby v obraně)

Řekl po utkání:
Jaroslav Krejčíř, hrající trenér Olympie: „Věřil jsem, že by se nám po třech vítězných zápasech mohlo podařit dostat se do první čtyřky po základní části, ale bohužel jsme kromě prvního zápasu neodehráli vše, co je v našich silách. Stále nás trápí nedostatek hráčů a také nadhazovačů, který se nám snad podaří brzy vyřešit. Teď se musíme koncentrovat na maximální výkon při zápasech nadstavby, abychom se vyhnuli zápasům o udržení v extralize, což by se nám mohlo podařit.“

Ostatní výsledky Olympie Blansko:

Olympia Blansko B — Hroši Brno 9:3 OP muži

Jaroslav Kříž
Baseball a softball klub Olympia Blansko