Prázdninové Blansko vpravdě mezinárodní

19. července 2004, ostatní, přečteno: 4070×

Jedna z velkých akcí s mezinárodní účastí v těchto dnech v Blansku už probíhá. Je jí Mistrovství Evropy kadetů v baseballu. Avšak ani ne týden po jejím skončení, přesněji řečeno 30. července, dorazí do Blanska na 100 účastníků 17. ročníku Mezinárodního tábora mládeže. Mladí lidé ve věku 17 — 23 let z několika míst Evropy se sjedou do Blanska poznávat zdejší vrstevníky, komunikovat s nimi, poznávat styl života, kulturní tradice.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ubytováni budou v prostorách Obchodní Akademie a Střední zdravotnické školy na sídlišti Písečná. Tam se ale většinou moc nezdrží, neboť jejich program je doslova nabitý různými workshopy a dalšími aktivitami, mezi nimiž nechybí poznávání okolí, speleologie, sportovní aktivity, návštěvy památek apod.

Po tři týdny zde budou lidé různých národností spolu žít, komunikovat, ale také kolektivně připravovat závěrečné vystoupení, tzv. Final Show. To je jako jediné přístupné veřejnosti a uskuteční se v sobotu 14. srpna v Městském klubu. Na něm budete moci zhlédnout, co se během zmíněných tří týdnů účastníci naučili. Předvedou zde svá divadelní a taneční vystoupení, promítnou natočené filmy a nafocené fotky. Mezi workshopy nechybí ani kurz české kuchyně, tak už se těším na prezentaci této skupiny. Po skončení této „oficiální“ části zábava nekončí, ale bude pokračovat až do ranních hodin.

Mezi workshopy nechybí ani malování. V plánu je přemalování jedné z velkých zdí v Blansku. Zda se toto podaří, jakou technikou a jakým motivem to bude, to se nechme překvapit. Možná, že se také s některými účastníky potkáte na ulici, budou se pohybovat mezi vámi, možná natáčet rozhovory, život ve městě, lidi... Blansko se za poslední roky hodně změnilo a mezinárodní ostudu si určitě neudělá.