Olympia Blansko hraje baráž o extraligu

2. září 2004, sport, přečteno: 4129×

V letošní sezoně se blanenským baseballistům nedaří přesně tak, jak by si představovali, takže musejí hrát baráž o extraligu a mají za sebou první odehraný víkend a první dva zápasy. V tom prvním se Olympia střetla s celkem Lokomotiva Louny a podařilo se jí po nevýrazném výkonu zvítězit 15:5. Ve druhém střetnutí porovnala Olympia Blansko síly s kolegou z extraligy, týmem z Hluboké nad Vltavou, a po zlepšené hře na pálce zvítězila 17:1.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

OLYMPIA BLANSKO — LOKOMOTIVA LOUNY 15:5

Před baseballisty z Blanska byl nelehký úkol, a sice pokusit se vítězně vstoupit do bojů o udržení v extralize. Napoprvé je čekal soupeř z nižší soutěže, celek ze severu Čech, Lokomotiva Louny. Jelikož hřiště Strawberry Field disponuje umělým osvětlením, které výrazně zatraktivňuje baseballové zápasy, hrál se sobotní duel právě pod umělým osvětlením. Za domácí začal nadhazovat zkušený David Kyánek, kterému se úvod podařil, a nedovolil s přispěním trošky štěstí, které ke každé hře patří, výrazně hostům skórovat.

Asi v polovině utkání byl Kyánek střídán Petrem Stříbrckým, který se vrátil z hostování v Technice Brno, a kromě toho, že odházel skvělý zápas, tak byl vyrovnaný i na pálce a přispěl k několika bodům domácích. Po nevýrazném výkonu Olympie jak na pálce, tak v poli, kdy domácí udělali několik zbytečných chyb, se blanenským baseballistům nakonec podařilo zvítězit rozdílem deseti bodů a předčasně ukončit zápas. Olympia tedy dokázala úspěšně vkročit do zápasů o udržení v nejvyšší soutěži a snad se jim podaří v nastoleném trendu, ale určitě s výraznější a bojovnější hrou pokračovat.

OLYMPIA BLANSKO — SOKOL HLUBOKÁ 17:1

Ve druhém víkendovém utkání, které se hrálo pod příjemně hřejícím sluncem již od jedenácti hodin dopoledne, se Olympia střetla s celkem, který již zná z letošní extraligy, se Sokolem Hluboká nad Vltavou. Nadhazovat začal Ondřej Navrkal a hned ze začátku bylo vidět, že s jeho rychlým nadhozem budou mít soupeři co dělat. Také se jim za celý zápas podařilo zaznamenat pouze jeden bod, a to ještě po chybě právě nadhazovače Ondřeje Navrkala, který byl ke konci zápasu střídán reprezentantem Pavlem Procházkou, který svými přesnými nadhozy dovedl vše ke zdárnému konci.

Olympii Blansko se oproti sobotě dařilo mnohem více na pálce. Důkazem budiž šestá směna, kdy se jim po odpalech podařilo zaznamenat třináct doběhů a bodů na své konto. Hosté se snažili tlak Olympie na pálce eliminovat častým střídáním nadhazovačů, ale to se jim příliš nedařilo. No a jelikož hráči Hluboké kromě jednoho bodu více neskórovali, bylo utkání ukončeno po sedmé směně rozdílem větším než deseti bodů a ze dvou zápasů vyšli baseballisté Blanska dvakrát vítězně.

Další čtyři utkání odehraje Olympia Blansko na hřištích soupeře, takže další zápasy v Blansku na Strawberry field mohou diváci vidět v sobotu 18. 9. v 19:00 h kdy se Blansko střetne s Olomoucí pod rozzářeným umělým osvětlením a všichni příznivci jsou srdečně zváni.

Řekl po utkání:

Jaroslav Krejčíř, head coach Olympie Blansko: „I když se nám podařilo dvakrát ze dvou zvítězit, nemohu být spokojen s předvedenou hrou hlavně na pálce v sobotním utkání, kdy se nám nepodařila oproti nedělnímu zápasu série dobrých odpalů a k vítězství částečně pomohly chyby soupeře. V neděli už byl znát větší hlad po vítězství a chuť pálit a dokázat, že máme dobrý tým, i když se opět potýkáme s menší marodkou. Pochvalu zaslouží všichni nadhazovači, ale také Petr Stříbrcký, který se vrátil zpět z hostování a je vítanou posilou. Trochu mě mrzí malá účast diváků, ale snad se to na další zápasy zlepší a budeme moci příznivcům nabídnout pěknou baseballovou podívanou.“

Jaroslav Kříž
Baseball a softball klub Olympia Blansko