Novinky v lyžařském areálu na Hořicích

9. října 2004, sport, přečteno: 5439×

Pro letošní sezonu připravuje TJ Sokol Blansko realizaci stavby „Modernizace lyžařského areálu Blansko-Hořice“ — technické zasněžování a pořízení ratraku pro úpravu sjezdovek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

vlek na Hořicích

Realizací bude dosaženo prodloužení lyžařské sezony minimálně na 85 dní v roce, umožnění využití areálu i ve všedních dnech a ve večerních hodinách. Nabízí se možnost lyžařského výcviku školní mládeže, pořádání „Lyžařské školy“, pořádání firemních akcí a také zlepšení tréninkových možností závodních družstev lyžařů. Díky zajištění dotačních titulů z MMR ČR, JmK a Města Blansko, a také zajištěním vlastních finančních zdrojů, se podařilo získat dostatečné prostředky pro realizaci zasněžovacího systému. Zřejmě se již nepodaří zajistit stavbu obslužného objektu, který by sloužil i návštěvníkům areálu a i další věci budou řešeny kompromisním způsobem. V neposlední řadě bude přínosem i vytvoření několika pracovních míst.

Provozovatel lyžařského areálu TJ Sokol Blansko bude nyní řešit ještě řadu operativních úkolů, než se podaří celé dílo realizovat a uvést do provozu ještě v letošním roce. Nezbývá než věřit, že se vše podaří stihnout a v zimě již nebudou lyžaři bědovat nad poškrábanými skluznicemi svých lyží po lyžování v Hořicích a naopak se budou rádi vracet svézt se na pár hodin nebo na půl dne na lyžích a aktivně si odpočinout i ve všedních dnech.

Ing. Jiří Škaroupka