Bowling v Blansku otevře za pár dní

5. listopadu 2004, ostatní, přečteno: 7871×

Již za pár dní se rozšíří sportovní možnosti pro blanenské občany. Po squashové hale otevře stejný investor ve středu města moderní bowlingové centrum.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ing. Chládek, který je investorem obou zmíněných staveb, postupně zaplňuje díry ve sportovních službách v Blansku. Nedá se mu upřít prozíravost a vždy dobrý výběr sportovního odvětví, do kterého bude investovat. A protože se blíží otevření bowlingového centra, navštívil jsem ho přímo na stavbě.

Uvnitř se stále usilovně pracuje, přeci jen otevřít se má již za týden. A jak to tedy bude uvnitř vypadat?

V bowlingovém centru bude osm špičkových drah technologie AMF. V současné době jsou to nejkvalitnější dráhy na zahraničním trhu. Jsou maximálně odhlučněny, aby i návštěvníci v restauraci měli příjemný pocit klidu a hluk z hraní je nerušil. K příjemnému posezení či hře určitě také přispěje propracovaná vzduchotechnika.

Ing. Chládek představuje nově vznikající bowling centrum
Ing. Chládek představuje nově vznikající bowling centrum.

Součásti centra bude restaurace až pro 60 hostů, která umožní pořádání společenských akcí, ať už firemních nebo rodinných. Restaurace s bowlingem zaměstná osm lidí, což je také určitým přínosem pro město. S nabídkou služeb také souvisí plánované rozšíření parkovacích míst na parkovišti nad budovou bowlingu.

„Jsme spokojeni s tím, jak dopadla architektura stavby z venku. Stavba je umístěna v zámeckém parku a myslím si, že působí velice příjemně a s parkem působí jako jeden celek. Okolí chceme co nejvíce zvelebit, takže osázení zelení budeme ještě řešit na jaře s Městem i architektem. Myslím si, že i interiér se bude návštěvníkům líbit,“ chválí si dílo Ing. Chládek a ihned dodává: „Stavět se začalo v červnu a pro veřejnost bude otevřeno v plném rozsahu v pátek 12. listopadu.“

stav k 26. 6. 2004
stav k 26. 6. 2004

stav k 3. 11. 2004
stav k 3. 11. 2004

Stejně jako ve squashovém centru, i zde se budou konat turnaje, a to nejen místního významu. „Bowlingové organizace už se mně ozývají samy. 18. listopadu zde bude finále jihomoravské bowlingové ligy, což je docela prestižní věc a vybrali si náš areál. Chtěl bych, aby bowlingové centrum v Blansku bylo na špičce všech heren v české republice. Turnajů zde bude určitě více, ale především bych chtěl oslovit veřejnost z Blanska a okolí. Jde mi o masové hraní bowlingu, ne jen pro vybrané skupiny lidí.“

Říkalo se, že squash je pro podnikatele a bohaté lidi, ale to už neplatí. Např. o prázdninách squash navštívilo přes 400 dětí, což svědčí o tom, že zájem o tuto hru má i ta nejmenší skupina lidí a že je to sport opravdu pro každého. I ceny na bowlingu budou takové, aby mohl hrát skutečně každý. Cena bude 200 Kč v odpoledních a 250 Kč ve večerních hodinách na jednu dráhu na hodinu. Otevřeno bude denně od 14 do 24 hodin.

Na závěr jedna rada od Ing. Chládka: „Kdo má zájem o uspořádání akce na konci tohoto roku, měl by co nejdříve zavolat pana Zeleného a domluvit si s ním počet drah, obsluhu apod.“
Telefon pro objednávání je 776 88 77 00.