Podzim plný koncertů

3. listopadu 2004, kultura, přečteno: 5226×

Závěr listopadu bude, co se kultury týká, patřit kromě slavnostního rozsvícení vánočního stromu také dvěma koncertům. Do Blanska zavítá Žalman & spol. a vánoční náladu přinese Václav Hybš se svým orchestrem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Žalman & spol.

Ve stejný den, jako zmiňované rozsvícení vánočního stromu na nám. Republiky, tedy v pátek 26. listopadu v 19 hodin, se uskuteční v blanenském kině koncert Žalmana, jehož jméno je synonymem folkové hudby, jižních Čech, lidových písniček a desítek hitů, které znějí snad u všech táboráků. Nestárnoucí romantik přijíždí do Blanska s novým programem, který by si jeho fanoušci určitě neměli nechat ujít.

Dozajista zazní písně i z jeho posledního alba s názvem Nápis na štítu domu, vydaného v letošním roce.

Orchestr Václava Hybše — Vánoční koncert 2004

Václav HYBŠ se svým orchestrem a hosty byl jedním z prvních, kdo začal objíždět republiku s vánočním komponovaným programem, naplněným vánočními koledami a písněmi. První koncert se uskutečnil již před víc jak čtvrt stoletím ve Východočeském divadle v Pardubicích a od té doby se nestalo, že by tam některý rok vánoční koncert chyběl.

Vánoční koncert Orchestru Václava Hybše je vánočním především svým obsahem, neboť v něm zaznívají nejkrásnější české koledy a sváteční písně z celého světa. Tradicí se stal i hlavní host programu. Vždy to je populární herec či zpěvák, který koncertu dodá patřičnou exkluzivitu.

Václav Hybš dává příležitost i mladým začínajícím umělcům, ať už to jsou hráči orchestru, zpěváci či hudební hosté. Každý rok připravuje dirigent a aranžér Václav Hybš komponovaný vánoční program v novém a osobitém aranžmá.

Do Blanska s ním letos přijedou mj. Bohuš Matuš, Jiří Štědron. Vidět a slyšet je můžete v neděli 28. listopadu ve 20 hodin v Městském klubu.

Předprodej vstupenek na obě akce zajišťuje Informační kancelář Blanka na ul. Rožmitálova, tel. 516 410 470.