Betlémské světlo 2004

15. prosince 2004, kultura, přečteno: 4444×

Vánoce se již rychle blíží a s nimi i vše, co k nim patří. V Blansku se již stala každoroční tradicí akce nazvaná Betlémské světlo, kterou pořádají blanenští skauti pro všechny, kdo se zatouží na chvíli o vánočních svátcích zastavit a vychutnat si tu překrásnou atmosféru.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hlavním motivem je především odnést si domů světýlko, které k nám bylo dopraveno z posvátné jeskyně v Betlémě, kde se podle tradice narodil Ježíš Kristus. Kromě toho je zde také možné vyslechnout si vánoční koncerty, sejít se se svými blízkými a finančně přispět do sbírky na dvě indické děti, které občané města Blanska adoptovali před třemi roky v rámci projektu Adopce na dálku.

Betlémské světlo se opět bude rozdávat v prostorách blanenské radnice ve čtvrtek 23. 12. od 12.00 do 20.00 hod. a na Štědrý den, tj. v pátek 24. 12. od 8.00 do 11.00 hodin. Při této příležitosti je ve čtvrtek připraven kulturní program:

15.00 h — sbor Perličky
16.00 h — sbor Carmina
17.00 h — vánoční vytrubování z balkonu radnice, po němž již tradičně následuje koncert skupiny Šnek & spol.

Betlémské světlo 2003 — sbírkaBetlémské světlo 2003 — vánoční vytrubování z balkonu radnice
Záběry z loňského roku. Sbírka na podporu dvou adoptovaných indických dětí a vánoční vytrubování z balkonu radnice.

Během konání akce navštíví skauti jako každý rok také blanenskou nemocnici, městský penzion, domov důchodců a též staré a opuštěné občany, kteří o návštěvu požádají.

Akce podpořilo Město Blansko. Na setkání se těší blanenští skauti.

Lady, 10. oddíl „Pramen“