Poslanecké příspěvky půjdou do sportu a školství

29. ledna 2005, ostatní, přečteno: 4390×

V rámci rozdělování prostředků pro jednotlivé projekty v regionech (tzv. poslanecké příspěvky) se podařilo pro Blanensko získat přes 30 mil. Kč.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Oblasti, do kterých budou peníze investovány upřesnil Ing. Miloslav Kala: „Peníze jsou určeny převážně do sportovišť a pro základní školy.“

V Blansku se jedná o projekt nedokončené dráhy na hřišti ASK Blansko a zimního stadionu. Další částku obdrží škola v Lipovci, kde byly problémy se zateplením a v návaznosti na to s ekologickým auditem. Významná částka do školství je vyčleněna i pro město Boskovice.

Letos byl poměrně úspěšný Kunštát, který má dostat částku v řádu několika milionů korun na projekt v oblasti zlepšení dopravy a úpravy části nad náměstím.

Menší částky byly schváleny na opravy komunikací pro menší obce, např. Ráječko, Černovice a další.

„Tyto příspěvky mají určitě svůj smysl, protože mohou být velmi adresné. Byť nelze hovořit o nějaké úplné spravedlnosti, protože jedna obec dostane peníze, jiná nedostane, tak na druhou stranu se tím podaří pomoci projektům, které by se jinak z místa nepohnuly,“ řekl na závěr hrubého výčtu Ing. Kala.

Stanislav Mrázek