Rozhledna Podvrší u Veselice zahájí pátou sezonu jarmarkem

21. března 2005, okolní obce, přečteno: 7236×

U příležitosti zahájení sezony 2005 pořádá v sobotu 26. března občanské sdružení Veselická kaplička III. Velikonoční jarmark. Ten se uskuteční u rozhledny ve Veselici na kopci Podvrší, která se stala jednou z vyhledávaných dominant v Moravském krasu. Provozní deník rozhledny dokládá, že od jejího uvedení do provozu začátkem srpna 2001 vystoupalo na vyhlídkový ochoz bezmála 65 tisíc návštěvníků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Účastníci akce budou mít možnost se zúčastnit vědomostní soutěže o ceny. Jejich úkolem bude odpovědět na soutěžní otázky tématicky zaměřené k rozhledně, ale i k blanenskému regionu.

I tentokrát se budou moci přátelé rozhleden pokochat nejen krásným výhledem do okolí, letos možná ještě na krajinu zasněženou, ale také prohlídkou (případně nákupem) rukodělných výrobků, jako například drobná užitková keramika, košíkářské výrobky a velikonoční kraslice. Vystavovat budou propagátoři uměleckých řemesel.

Stín rozhledny Veselice-Podvrší
Pohled na příjezdovou cestu z rozhledny. Foto: S. Mrázek

Zpestřením akce bude vystoupení studentů SOU Tradičních řemesel Brno, kteří předvedenou ukázky svých dovedností. Po celý den bude k dispozici bohatý výběr občerstvení.

Vylosování a předání cen se uskuteční v 16.30 hod. Výtěžek z akce půjde na konto veřejné sbírky vyhlášené občanským sdružením za účelem výstavby nové kapličky ve Veselici.

Aktuální informace je možné získat na www.vavrinec.czwww.rozhledna.aktualne.cz.

Za Osadní výbor Veselice Miloslav Novotný