Města Blansko a Vyškov otevřou společnou cyklostezku

19. dubna 2005, cestovní ruch, přečteno: 5300×

Cyklistická trasa s názvem Srdcem jižní Moravy je společným projektem obou měst. Vedena je nejkrásnějšími místy v okolí obou okresních měst, která spojuje. Slavnostní otevření za účasti zástupců z Blanska i Vyškova se uskuteční v sobotu 7. 5. ve 12.00 hodin v autokempu Olšovec v Jedovnicích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

panáček Srdínko na kole

Zástupci z obou měst projedou na kolech každý svoji část trasy. Již v 9.00 hodin ráno se vydají na trasu z Vyškova i z Blanska, aby se ve 12 hodin setkali v Jedovnicích. Sraz cykloturistů v Blansku je před Informační kanceláří Blanka a společně se na kolech vydají na blanenskou část trasy, která vede kolem Skalního mlýna Pustým želebem do Sloupa, přes Ostrov u Macochy, VIlémovice a Rudici do Jedovnic.

V Jedovnicích všechny účastníky čeká kromě slavnostního otevření stezky také občerstvení, živá hudba, zábava a příjemné posezení.

Průvodcem po celé stezce je panáček Srdínko, který vás na 11 informačních tabulích seznámí s nejvýznamnějšími turistickými zajímavostmi podél stezky. K cyklostezce byl také vydán kompletní propagační materiál. K dostání je zdarma v Informační kanceláři Blanka. S celou trasou a tím, co lze na ní vidět, se můžete seznámit i na internetových stránkách Stezky Srdcem jižní Moravy.

Stezka srdcem jižní Moravy