Blanenští baseballisté vstoupili úspěšně do extraligové sezony

29. dubna 2005, sport, přečteno: 4268×

Baseballisté Olympie Black Hill Blansko mají za sebou první extraligový víkend, ze kterého si po třech utkáních odnesli hned dvě velmi cenná vítězství. Další extraligový dvojzápas, tentokrát s MZLU Golden Kids Brno, ji čeká již tuto sobotu na Strawberry field od 17 hodin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V prvních kolech se blanenští baseballisté střetli s odvěkým rivalem, se kterým hráli vždy vyrovnaná a zajímavá utkání, s celkem Arrows Ostrava. První dva zápasy se uskutečnily v Blansku na Jahodovém poli v krásném areálu Strawberry Field, který se nachází na sportovním ostrově. Příchozí diváci měli možnost obě utkání vidět z nadhledu z dobudované tribuny, která se už pomalu chystá na nápor diváků při Mistrovství Evropy v červenci letošního roku.

V 17.00 h byl hozen první letošní extraligový nadhoz, který za domácí obstaral mladíček Jirka Hrubý. První utkání bylo hned od začátku velice vyrovnané a nadhazovači převládali nad pálkaři. Olympii Black Hill Blansko se podařilo po krásném trojmetovém odpalu Ondřeje Navrkala jednou skórovat a to byly také jediné body, které mohli diváci v tomto utkání vidět. Takže spíše fotbalový výsledek 1:0 pro Blansko, ale určitě krásný baseball.

baseballisté Olympie Blansko

Chvíli po skončení prvního zápasu se oba týmy do sebe pustily znovu, a to už při umělém osvětlení, které přispívá k zatraktivnění baseballu nejen v Blansku. V druhém utkání bylo doběhnutých bodů výrazně více, celkem devět doběhů na domácí metu mohli vidět již trochu promrzlí diváci. Dlouhou dobu vedli hosté z Ostravy 4:2, ale Blansku se podařilo v závěru utkání stav otočit a nakonec zvítězilo poměrem 5:4. Druhý zápas se hrál celkem na deset směn oproti tradičním devíti, takže trochu déle než je zvykem.

Ke třetímu vzájemnému zápasu zajížděli blanenští baseballisté na sever Moravy do Ostravy. Tak jako dvě utkání předtím i tentokráte mohli diváci v Ostravě vidět velice vyrovnaný boj a krásný baseball. Nakonec se domácím Arrows podařilo Blansko na domácím hřišti porazit a zvítězit poměrem 2:1.

Baseballisté Olympie Black Hill Blansko mají za sebou první tři letošní extraligové zápasy a dá se říci, že se jim podařilo velice dobře zúročit tvrdou práci při zimní přípravě. Doufejme, že hráči budou v nastoleném trendu pokračovat i nadále a předvádět skvělé výkony. V jejich snažení je můžete podpořit již tuto sobotu 30. dubna opět na hřišti Strawberry Field v Blansku, kdy se od 17.00 a 20.00 hodin při umělém osvětlení střetnou s týmem MZLU Golden Kids Brno. Všichni jste srdečně zváni.

Jaroslav Kříž