Blansko a Komárno podepíšou partnerskou smlouvu v prezidentském voze

13. května 2005, zprávy z MěÚ, přečteno: 4448×

Účastníky hlavních oslav 100. výročí povýšení Blanska na město se stanou i zástupci jednotlivých partnerských měst. Pro naše hosty je připraven zajímavý program, počítá se s jejich aktivní účastí zejména na Pivním a historickém jarmarku, který proběhne v sobotu dne 28. 5. 2005. Zde se budou mimo jiné také podílet na zasazení stromu 100. výročí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Důležitým bodem programu je samozřejmě i akt samotného podpisu partnerské smlouvy mezi městy Blansko a Komárno, ke kterému dojde v naprosto nezvyklém prostředí, kterým se stane salonní vůz prezidenta T. G. Masaryka. Tento vůz bude součástí historického vlaku, jež přijede na blanenské hlavní nádraží 28. 5. 2005 v 9.41 hodin. Zahraniční hosté a nejen oni se tedy mají na co těšit!

Z polské Legnice nás navštíví prezident města Tadeusz Krzakowski s doprovodem, rakouskou delegaci povede pan Heinz Veitschegger, v čele italské skupiny stane předseda družebního výboru Marco Marzani a ze slovenského města Komárna přivítáme primátora města MUDr. Tibora Bastrnáka.

Jana Navrátilová