Můj region očima seniorů

27. června 2005, ostatní, přečteno: 4737×

... tak se jmenuje pravidelně vyhlašovaná celostátní soutěž, jíž se zúčastnili i zástupci blanenského domova důchodců. Přihlásili do ní několik svých prací a ve velké konkurenci hned ve dvou kategoriích uspěli. Výstava prací se konala v Domově důchodců v Českém Těšíně a tam si také zástupci z Blanska přijeli 30. dubna pro ocenění.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Kvůli mně tam udělali novou kategorii — grafika, fotografie a koláž,“ směje se Alois Boháč, jenž získal Zvláštní cenu za počítačové zpracování koláže. Pomocí fotografií znázorňuje život seniorů v blanenském klubu důchodců.

Františka Černohlávková se umístila se zvláštním zpracováním znaku města Blanska z nití v kategorii textil na třetím místě. „Každá cihlička, každý kousek se lepí z kousků nití. A nechtěly mně tam vůbec držet,“ postěžovala si paní Černohlávková na úskalí práce, již si sama vybrala a nad kterou nakonec strávila přes tři týdny. Trpělivost se jí však nakonec vyplatila.

Přijetí blanenských zástupců místostarostou
Vítězům (zprava) Aloisovi Boháčovi a Františce Černohlávkové pogratuloval místostarosta Mgr. Ivo Polák. Foto: S. Mrázek

Oba oceněné přijal na radnici místostarosta Mgr. Ivo Polák. Poděkoval jim za vzornou reprezentaci a pogratuloval k zisku ocenění. „Když vidím tu krásnou koláž, na které vypadá domov důchodců tak pěkně, mám strach, že se nám teď budou všichni hlásit do Blanska,“ pochválil s úsměvem práci pana Boháče. Oba hosté s ním souhlasili a potvrdili, že seniorům se domov v Blansku opravdu líbí. „V Českém Těšíně mají sice domov ještě mladší než my, ale tam je to taková pěkná nemocnice a u nás je to luxusní hotel,“ srovnal úroveň obou zařízení Alois Boháč.