Čeští baseballisté porazili Francii 3:2 v prodloužení

13. července 2005, sport, přečteno: 4867×

Krásný dárek nadělil český tým fanouškům a pořadatelům v Blansku těsně před tím, než se přestěhuje do Prahy. V posledním zápase ve skupině s Francií vyhrál po dlouhé bitvě až v jedenácté směně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tribuny se na utkání Česka s Francií plnily neobvykle rychle. Nikdo si nechtěl nechat ujít poslední zápas českého týmu na blanenském hřišti. Tento zápas zaznamenal rozhodně největší návštěvnost, přišlo jej zhlédnout odhadem 2.500 fanoušků. A ti určitě nelitovali.

Stanislav Juránek
Hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek si tránuje slavnostní nadhoz.

Hra, kterou oba týmy předvedly, byla od začátku až do konce vyrovananá. Hned v první směně se podařil Francouzům jeden doběh. Tento náskok se český tým snažil dotáhnout, ale i když měl několikrát hráče na druhé i třetí metě, přesto je domů nedostal.

na pálce
Michal Břeň na pálce.

Teprve v osmé směně se nám podařily dva doběhy. Jednobodový náskok jsme ale neudrželi dlouho, hned v následující směně Francouzi srovnali. V jedenácté směně se soupeř zalekl Kocmana na pálce a raději mu metu věnoval. Kocman se postupně dostal až na třetí metu a po Barochově odpalu doběhl pro vítězný bod. Na Strawberry field zavládla euforie podobná té z loňského finále ME kadetů.

divácké vlny
Diváci se skvěle bavili a mohutně povzbuzovali český tým...

Nejlepší tři týmy z každé skupiny se stěhují do Prahy. Tam se utkají ve čtvrtek s obhájcem titulu Nizozemskem. V pátek je čeká Německo a v sobotu Itálie. Sobotní semifinálový zápas již bude přímým přenosem vysílat Česká televize na ČT2 od 17 hodin, stejně jako nedělní finálový zápas od 15 hodin.

děkovačka
děkovačka
Hráči se radovali společně s diváky, kterým poděkovali za podporu.

V Blansku se budou dohrávat další zápasy, takže jste na Strawberry field stále zváni. Třeba se v některém z nich dočkáme konečně „homerunu“, zatím se v Blansku na ME nikomu nepodařil.

Podrobné informace o celém turnaji.