Přípravy na zahájení ME v baseballu vrcholí

6. července 2005, sport, přečteno: 5327×

V plném proudu jsou poslední úpravy venkovních i vnitřních prostor nového baseballového stánku v Blansku, kde ve čtvrtek 7. 7. zahájí ME v baseballu mužů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nejvíce práce pořadatelům přidal úterní vydatný děšť. Hřiště bylo hodně promočené a ne všechna voda stihla odtéci. Dnešní den byl tedy ve znamení vysoušení hrací plochy. Aby bylo vše, jak má být, připraveno pro zahajovací zápas, nesmí již pršet. „Dnes už je hřiště v pořádku. Menší přeháňky nám nevadí, ale opětovný vydatný déšť by nám mohl přinést prolémy,“ řekl Robert Dvořák, jeden z hlavních organizátorů.

vysoušení plochy věšění vlajek
Zatímco na ploše se sbírala voda, na tribuně se připravovalo vyvěšení vlajek všech zúčastněných zemí.

Za několik málo posledních týdnů se v areálu udělalo hodně práce a slibované zázemí pod tribunou je připraveno uvítat návštěvníky. Otevřena bude restaurace s výhledem na hrací plochu, nové je sociální zařízení, pro novináře je připraveno tiskové středisko s počítači a připojením na internet.

hlavní tribuna montovaná tribuna
Střed hlavní tribuny nabízí posezení v nových sedačkách. Foto vpravo: jedna z montovaných tribun u boku hřiště a občerstvení pro diváky.

Střed hlavní tribuny je osazen novými sedačkami, po bocích hřiště jsou připraveny další montované tribuny. Na nápor diváků jsou pořadatelé připraveni.

Už ve středu předznamenávaly blížící se mistrovství Evropy dvě baseballové atrakce na náměstí Republiky. Své dovednosti si mohl vyzkoušet každý zájemce např. v pálkařském tunelu nebo v přesnosti nadhozu. Zmíněné atrakce se objeví na náměstí ještě v den zahájení turnaje, tedy ve čtvrtek 7. 7. od 10 do 16 hodin.

baseball na náměstí baseball na náměstí
Na náměstí Republiky si mohl každý vyzkoušet, jak náročný sport baseball je.

Ačkoliv bude zápas vysílán přímým přenosem od 16.55 h na ČT2, pořadatelé věří, že přijdete podpořit český tým na Strawberry field.

16.55 h, ČT2
ME v baseballe 2005
Česko — Španělsko
Přímý přenos utkání české baseballové reprezentace na evropském šampionátu v Blansku.