Druhý ročník futsalu

22. července 2005, sport, přečteno: 5730×

Pod střechou zimního stadionu se letos již podruhé konal futsalový turnaj, na který se sjely týmy z celé ČR. Pro mnohé z nich má již pevné místo v kalendáři, vždy ve svátky 5. a 6. července.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Zaznamenali jsme větší zájem ze strany týmů. Letos se jich do Blanska sjelo celkem šestnáct, což je oproti loňsku o čtyři víc,“ řekl pořadatel turnaje Lubomír Rek. Mezi účastníky nechyběly týmy z Brna, Vyškovska, Prahy a samozřejmě z Blanska.

Domácím mužstvům složeným z fotbalistů se dařilo. „I když se futsal v Blansku nehraje, má tady dobré kořeny a možná by bylo dobré, kdyby se tady nějaká místní soutěž rozběhla,“ soudí Lubomír Rek.

futsal se hrál na umělém povrchu na zimním stadionu
Futsalový turnaj se hrál na umělém povrchu na zimním stadionu. Foto: S. Mrázek

Muži z FK Blansko zanechali výborný dojem a skončili celkově na třetím místě. Ještě lépe si vedl tým Podlesí Blansko, který porazil obhájce titulu Sport Drnovice jak v základní skupině, tak později ve finále.

Na turnaj lákal diváky také exhibiční zápas týmů Helas Brno a 1. FC Brno. V 1. FC však měli nemocných několik hráčů, a tak mohli diváci nakonec vidět souboj Helasu v nejsilnější sestavě proti výběru Blanska.

S průběhem turnaje byli spokojení pořadatelé i hráči. Pražský tým se již nyní přihlásil do příštího ročníku. Ten je naplánován opět na červencové svátky.