Písečná projde regenerací

11. července 2005, zprávy z MěÚ, přečteno: 4801×

Písečná není zrovna vzorem ideálního sídliště. Citelně zde chybí parkovací místa, zeleň či větší dětské hřiště. Právě proto má projít regenerací, která životní prostředí v této části města zlepší.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Regenerací sídliště Písečná se zabýváme již delší dobu. Zadali jsme zpracování projektu, který následně dáme k diskuzi obyvatelům Písečné,“ říká starostka PhDr. Jaroslava Králová. Na finální projekt se bude Město snažit získat státní dotaci z programů určených na revitalizaci sídlišť, nebude se však jednat o opravu panelových domů, ale o úpravy veřejných ploch.

„Hlavním bodem bude ozelenění, úprava či změna přístřešků pro kontejnery a parkovacích ploch. Musíme se zamyslet i nad dětským hřištěm, které není úplně v ideálním místě,“ upřesnil výčet věcí, kterými se bude regenerace a revitalizace sídliště především zabývat, Ing. Jindřich Král.

K projektu se musí veřejně vyjádřit obyvatelé dotčeného sídliště, musí jej také schválit zastupitelstvo města. Toto vše bude součástí hodnotících kritérií na ministerstvu pro místní rozvoj. Zpracování projektu tak zabere asi jeden rok, hotový by měl být do konce března 2006, kdy ministerstvo vypisuje dotační programy.