Z vodojemu se stane galerie

2. září 2005, kultura, přečteno: 5805×

Malá, nenápadná, zastrčená mezi velkými budovami okresního soudu a městského klubu je věžička bývalého vodojemu, jež kdysi sloužil Ježkově továrně. Všímavějším jistě neuniklo, že zde již delší dobu panuje čilý stavební ruch. Vyměněna jsou okna, okolí před věží zkrásnělo, upravují se interiéry.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Svůj sen mít malou galerii si zde pomalu plní Pavel Svoboda. Nabídky na odkoupení vytrvale odmítá a těší se na otevření, které by se mělo uskutečnit v říjnu. „Na říjen už mám naplánovanou vernisáž výstavy, tak to musím stihnout,“ říká. Do otevření jej ale čeká ještě hodně práce, mj. musí do objektu přivést vodu a elektřinu.

V přízemí buduje sociální zařízení, v dalších dvou patrech pak chystá výstavní a prodejní prostory. Místa zde opravdu není nazbyt. „Ještě nevím, jak to budu dělat s vernisážemi, když přijde víc lidí. Všichni se sem určitě nevejdou. Musím to nějak vymyslet, hlavně v zimě,“ uvažuje nahlas.

věž vodojemu — budoucí galerie
Z věžičky se stane malá útulná galerie. Na její otevření vás určitě pozveme prostřednictvím Zpravodaje města Blanska a internetových stránek.