Blansko na veletrhu MADI travel Market 2005

19. listopadu 2005, cestovní ruch, přečteno: 4701×

Město Blansko se prezentovalo na 12. Mezinárodním odborném veletrhu cestovního ruchu a hotelnictví v rámci tzv. Workshopu regionů, který proběhl dne 9. 11. 2005 ve veletržním areálu PVA v Praze Letňanech.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pod již tradiční hlavičkou „Blansko a Moravský kras“ jsme se účastnili této už v pořadí osmé prezentace měst a regionů, které zde nabízejí své turistické služby a produkty. Na workshopu, ovládaném letos především moravskými vystavovateli, lze získat informace pro incoming, setkat se a vyměnit kontakty se zástupci cestovních kanceláří, incomingových agentur, touroperátory a dalšími agenturami pořádajícími četné zájezdy do oblasti Moravského krasu a okolí.

workshop na MADI v Praze
Workshop na veletrhu cestovního ruchu MADI v Praze. Foto: Mgr. J. Kučera

Za nejčastější dotazy lze označit především poptávku po nabídce cyklotras, ubytovacích kapacit a také speciálních programů pro „náročnou klientelu“. Potěšující je rovněž fakt, že do povědomí širší veřejnosti se již dostává i blanenský cestovatelsko-outdoorový festival Rajbas-Outdoor-Kotlík.

Prezentovali jsme jak klasické komplexní materiály Region Blansko — Moravský kras, tak nové materiály vzniklé v tomto roce — např. průvodce cykloturistickou Stezkou Srdcem jižní Moravy. Blansko a celý region se však v tuto chvíli již velmi intenzivně připravuje především na každoroční nejvýznamnější prezentaci v oblasti cestovního ruchu, kterou bude bezesporu Regiontour 2006 v Brně v lednu příštího roku. Na tomto veletrhu se totiž odborné i laické veřejnosti představí v pavilonu „V“ zbrusu nová, rozsáhlá a atraktivní expozice, v níž se pod názvem Moravský kras a okolí bude společně prezentovat Blanensko a Boskovicko a chybět zde nebude ani skutečná pivnice Pivovaru Černá Hora.

Mgr. Jiří Kučera
vedoucí odboru kancelář tajemníka