Ušetřete za vydání pasu

27. února 2006, zprávy z MěÚ, přečteno: 8602×

Plánujete na léto zahraniční dovolenou? Tak myslete současně i na svoji peněženku. Zkontrolujte si platnost cestovních dokladů. Možná s údivem zjistíte, že jejich platnost skončila nebo brzy skončí. Požádáte-li o vydání nového dokladu nyní, vyhnete se tak nejenom nepříjemnému čekání na úřadech, ale také ušetříte.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Za vydání cestovního pasu zaplatíte 200 Kč a obdržíte cestovní pas se strojově čitelnou zónou s dobou platnosti na 10 let, budete-li žádat o cestovní pas pro dítě mladší 15 let, správní poplatek činí 50 Kč a cestovní pas je vydáván s platností na dobu 5 let.

Provést kontrolu platnosti cestovního dokladu se však vyplatí každému z nás, tedy i těm, kteří se zatím nerozhodli, kde letošní dovolenou prožijí.

V případě, kdy si pak objednáte tzv. zájezd „last minute“, nebudete na úřadě čekat spolu s dalšími zapomnětlivci, kterým platnost cestovního pasu skončila, nebo případně žádný nemají a nebudete muset žádat o vydání tzv. rychlého pasu, za nějž se platí správní poplatek 600 Kč, je bez strojově čitelné zóny a jeho platnost je pouze jeden rok.

Tak nezapomeňte a přijďte včas!