Ať vám to šlape!

17. února 2006, ostatní, přečteno: 3847×

Výstižněji než tímto zvoláním snad nemohla být zakončena výroční schůze Klubu českých turistů v Blansku. Po úvodní vzpomínce na členy, kteří odešli na věčné putování, byla hodnocena poměrně dosti podrobně činnost blanenského KČT, a to v jednotlivých sekcích, tedy od nejmladších členů až po ty nejzkušenější.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Junioři se např. mohou pochlubit úspěšným dvacetidenním letním putováním v Rumunsku, ale mezi nezapomenutelné zážitky řadí i noční výstup z 30. 12. na Silvestra na nedaleký Babí lom. Avšak ani věkově starší nezaháleli a podle svých schopností zdolávali turistické trasy.

Samozřejmě se mluvilo také o letošní sezoně, která bude sice oficiálně zahájena Prvním jarním výšlapem Jihomoravské oblasti KČT 26. března na boskovickém hradě, i když už se v podstatě „šlape“ od Nového roku.

V diskusi se také objevila zmínka o tom, že ubývá značkařů a v té souvislosti byly připomenuty někdejší osobnosti této turistické profese z Blanska, a to Arnošt Macků, Karel Žilka a paní Žilková. Zájemci o tuto potřebnou činnost jsou vždy vítáni.

Na závěr jednání byl zvolen nový výbor na léta 2006 – 2009 a do jeho čela opět MUDr. Běla Juráková. Skončím jedním „dílkem“ z turistického čtyřlístku: „Poznej, kde žiješ – projdi maličký kousek vlasti a poznej ho vlastními smysly.“