Klub Ulita se stěhuje do nových prostor

27. března 2006, ostatní, přečteno: 4432×

Dvě malé místnosti v prvním patře kina mění Sdružení Ulita za mnohem komfortnější a větší místnosti v budově na ulici Boženy Němcové 2A, pronajaté od Města za symbolickou částku. Nové prostory klubu se otevřou veřejnosti již 1. dubna. A není to žádný apríl! Jak je pro Ulitu zvykem, bude to koncertem. Představí se kapela Bokomara, jako předzpěvák vystoupí Petr Rímský. Vstup je volný.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V tuto dobu (22. 3.) jsou práce na dokončení interiéru ještě v plném proudu. V přízemí budovy se dokončuje sociální zázemí a malá zkušebna pro začínající kapely. Mimochodem třetí v Blansku, ale konkurencí stávajícím zkušebnám v zámku a centru Podané ruce nebude, neboť ty kapacitně nestačí uspokojit poptávku.

stěhování klubu Ulita z kina čajovna ve výstavbě
Stěhování klubu Ulita z kina. Z této hromady prken vznikne nová čajovna.

Čajovna v prvním patře má nyní mnohem větší prostory. K hlavní místnosti s pódii a novou výzdobou je potřeba přičíst ještě vstupní část s barem. Oproti 25 m2 je plocha nyní kolem 60 m2, kapacita se tak zdvojnásobila. „U klubové místnosti je tomu zrovna tak,“ pochvaluje si Jarek Jiruše místnost o rozměrech 6 x 11 m. „Můžeme teď pozvat i větší kapely, které se do Ulity v kině nevešly, nebo uspořádat nové druhy pořadů náročných na prostory. I míst pro diváky bude podstatně víc.“

nové působiště klubu Ulita
V budově na ul. Boženy Němcové najdete Klub Ulita od 1. dubna. Foto: S. Mrázek

Budova je hned u hřiště. „Jeho využítí se přímo nabízí. Plánujeme zde uspořádat Kuličkiádu, kterou jsme vždy dělali na hřišti u Písečné,“ odhaluje první plány Jarek Jiruše. „Možností je mnoho, ale tuto sezonu necháme spíše doběhnout s akcemi, co máme. Maximálně chceme vše využít od září.“ Po „slavnostním“ otevření už naběhne klasický program Ulity – cestovatelské pořady, besedy, koncerty. Novinkou by měly být výstavy, v první fázi o cestování, později přibudou i jiná témata.

Cílem „uliťáků“ je přilákat do čajovny mimo členů i nové hosty z řad veřejnosti. Větší a nově upravené prostory jim v tom mohou pomoci. Čajovna má otevřeno od 1. dubna každý den kromě pondělí, vždy od 17.30 do 22.00 hodin. Program klubu najdete ve zpravodaji, na plakátech a na www.blansko.cz.