Pozvání na výstavy

29. dubna 2006, kultura, přečteno: 5864×

Pozvání na květnové výstavy do Galerie města Blanska a do Galerie Ve Věži.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vítězslav Ruber Vítězslav Ruber
Obrazy Vítězslava Rubera inspirované Rtg snímky.

V Galerii města Blanska vystavuje Vítězslav Ruber od 23. dubna do 21. května. Výstava nese název „X ray“. Rtg snímky, jejichž podoba je především černobílá – demonstrující prostor o dvou rozměrech, se autorovi staly předlohou a inspirací k vytváření více či méně abstraktních obrazů. Jsou vyjádřením pocitů a dojmů, nikoliv opisem skutečnosti. Necháte-li se jimi ovlivnit, vaše obrazotvornost vám jistě dopřeje nevšední zážitky. Otevřeno je po–pá 9–17 h, so 9–12 h, ne 14–17 h.

Jana Hejlová – Teplo lásky Jana Hejlová
Pastelem jemně vykreslené obrazy Jany Hejlové. Fotografie: Stanislav Mrázek

Někdo potřebuje k životu peníze, jiný sport, další cigaretu nebo velkou lásku a málokdo však svobodně tvořit – malovat. To poslední vnitřně naplňuje život vranovské výtvarnici paní Janě Hejlové.

Její kresby a malby divoce vypovídají o lásce k přírodě a rodnému kraji, sdělují i mnohé o autorce – její intimní lyričnosti, ženskosti, zasněnosti a básnivosti. Jemné tahy pastelem kloužou po papíru s bázlivostí tvoření něčeho nového, jedinečného a neopakovatelného. Její tvorba vychází z ohromení nad vnímáním přírody jako celku i jejich detailů. Žasne nad existencí a ustrne v okamžiku vnitřního vidění. Vše se pak otiskne v autorčině srdci i obrazech.

Jana Hejlová vystavuje svoji kolekci obrazů pod názvem „Pohlazení krásou“ v Galerii Ve Věži od 16. dubna do 24. května. Otevřeno je vždy ve středu, pátek a neděli od 13 do 17 hodin.

Všechny umění milující lidi srdečně na tuto výstavu zve galerista Pavel Svoboda.