Kino v květnu nabídne klubové filmy a BIKEFEST

2. května 2006, kultura, přečteno: 4504×

Měsíc květen bude plný kvalitních a taky tak trochu jiných filmů, než jsme běžně zvyklí. Na své si přijdou především milovníci snímků tzv. Filmového klubu, neboť v rámci Projektu 100 uvede Kino Blansko šest z celkem deseti filmů této přehlídky. Nebude mezi nimi chybět např. Ruský film Křižník Potěmkin (1925) nebo československý snímek Až přijde kocour (1963). Dva dny budou také věnovány krátkým filmům o biketrialu – viz dále.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na víkend 26. a 27. května je připravena přehlídka dokumentárních snímků z prostředí biketrialových závodů BIKEFEST – KOLO A FILM: BIKETRIAL / STREET / FREE RIDE / TRICK / DIRT. Krátké snímky nabídnou pohled do života lidí, kteří propadli vášni zvané biketrial. Záběry ze závodů, snímky věnované kamarádům, extrémní závodění – to vše je připraveno v kině již v předvečer Mistrovství Evropy EBU (Evropská biketrialová unie) 27. – 28. 5. 2006, které se pojede v Rekreační oblasti Palava.

BIKEFEST – KOLO A FILM – program
26. května – 27. května 2006, 20.00 h, Kino Blansko

26. pátek ve 20 h

HD.INEKSN / ČR / 23 minut
Action havířovských drtičů věnovaná kamarádovi – Martin Richter byl trialista, který se kolem bavil a za podivných okolností byl zavražděn... Starring: Bass, Jeff, Fufajs, Lakas and Markus.

MUDDY TORTURE / Anglie / 21 minut
Anglie – Essex – každoroční závod Teamtrialu v Thriftwood – skutečné mučení v blátě. Starring: Stuart Matthews, Gabriela Daníková, Anna Rubio, Roman Chvojka, Dani Komas a další....

LET’S JUMP AGAIN / ČR / 11 minut
Vašek Kolář a Rideheads. trochu retro – trochu čerstvo … Pall Mall Freeride. Vašek Kolář, Kuba Vencl, Honza Bartoš, Jirka Koloc, Ondra Malotín, Honza Musil, Milda Gryc, Jirka Hollmann, Miloš Zavadil a další.

WWW.BIKETRIAL.PL / Polsko / 30 minut
Nářez z Polska na stromech, sochách, skalách samozřejmě na kole – urban a freeride. Starring: Raffal Kumorowski, Reczek and others from Poland.

ŠTEFAN PČOLA / Polsko / 12 minut
Dost hustý poježdění. bláznivé kousky ve městě, v sáňkařské dráze, B.J. na kole, sjezd – down hill na sněhu a ježdění v Tatrách.... ( ne jak papaláš fáro). Starring: Štefan Pčola and friends.

27. sobota ve 20 h

LIKO-S FILM uvádí:
BLÍZKO KE HĚZDÁM / 15 minut
Vzhůru ke hvězdám se vypravují mladí kluci z celého světa a taky se setkávají...

JUMP AROUND THE WORLD / 25 minut
Biketrial action, co nedá vydechnout.

JAN MUSIL – PROFIL / 15 minut
VAŠEK KOLÁŘ – PROFIL / 7 minut
FLAMENCO / 23 minut
Španělský oheň nejlepších jezdců světa. Starring: Caesar Caňas, Dani Comas, Benito Ross.