Stepaři z ASK získali nominaci na MS

10. června 2006, sport, přečteno: 6658×

V sobotu 20. 5. 2006 se v Dolním Benešově u Opavy konalo Mistrovství České republiky ve stepu. Blanenští stepaři Dance Tappers Blansko z ASK Blansko zde představili svoji nejnovější choreografii „Smashing Dummies“ a umístili se s ní na 3. místě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato choreografie s pracovním názvem „Katirakury“ byla pro Dance Tappers krokem do neznáma, protože to bylo první číslo, ve kterém využili rekvizity. Každý tanečník měl svého dvojníka – panáka v životní velikosti. Dance Tappers je vyrobili s pomocí firem KOMES Sloup, Stolařství Vladík Doubravice a v neposlední řadě výtvarnice paní Kupové. Hudbu jako každý rok namixoval Bc. Michal Gross.

Dance Tappers Blansko

Soutěže se zúčastnili i Dance Tappers Juniors – juniorská skupina trénovaná vedoucí týmu Klárou Šacherovou při ZŠ Sloup. Duo Michaely Čachotské a Ivany Zukalové získalo 6. místo, malá skupina „Sister Act“ na hudbu z filmu Sestra v akci obsadila 4. místo. Stejné umístění získala i velká formace „Come On Everybody“.

Dance Tappers Blansko

Stepaři se tak nominovali na letošní Mistrovství světa ve stepu konané každoročně v německé Riese na přelomu listopadu a prosince. Dance Tappers budou opět jako jediní blanenští stepaři reprezentovat naše město na světové úrovni. Držme jim palce!

Martin Janák