Internet zdarma opět pokrývá nám. Svobody

20. června 2006, zprávy z MěÚ, přečteno: 4490×

Loni poprvé bylo možné využít na nám. Svobody internetu zdarma poskytovaného Městem Blansko. Nabízena byla maximální rychlost 128 kB. Tuto službu se Město rozhodlo provozovat i letos.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Od úterý 20. června je opět v provozu přístupový bod s názvem BLANSKO, na který se mohou zájemci připojit po 24 hodin denně. Loňské zkušenosti ukázaly, že toto připojení využívali lidé spíše sporadicky a skutečně v případech, kdy neměli jinou možnost, jak se na internet připojit.

Dnes je internetové připojení zase o něco dostupnější a rozšířenější, mnoho rodin již má pevné připojení zavedené doma, nabízí je i bary a restaurace, takže tato služba bude pro mnohé zájemce jen doplňková. Využijí ji především návštěvníci Blanska, obchodníci s laptopy nebo studenti. Ti všichni mohou strávit čas v příjemném prostředí a přitom si vyřídit i nejpotřebnější věci, např. odpovědět na e-maily.

Na spuštění internetu zdarma se váže i další služba – zájemci, kteří nemají v notebooku wifi kartu, si mohou zdarma zapůjčit USB WIFI v Informační kanceláři Blanka oproti vratné záloze 200 Kč. Doba vypůjčení je omezena na dvě hodiny. V „Blance“ také dostanete podrobnější informace (návod), jak se k přístupovému bodu připojit.