Koupaliště otevře v pátek 14. července

7. července 2006, ostatní, přečteno: 16442×

Kolaudace proběhla 30. června, pak nastalo období zkoušek, prověřování technologií, opravují se nalezené nedostatky. „Chtěli jsme zahájit provoz 8. července, ale posunulo se nám to ještě o týden. Otevřeno bude od pátku 14. července, to je oficiální termín,“ tvrdí ředitel společnosti Služby Blansko Ing. Snopek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hygienická stanice odebrala vzorky vody, které musí splňovat přísné limity. Dalším důvodem posunu otevření koupaliště je travní koberec, který se musí ujmout. Nelze na něj ihned po položení pustit tisíc lidí. To trvá cca 10 dní. Právě na pokládce travního koberce se pracovalo ve čtvrtek 7. července, kdy byl prakticky na celé ploše položený. Teď jej čeká vydatné zavlažování.


Pokladna, turnikety, informační cedule. Ve čtvrtek 6. 7. byla telota vody 25° C, teplota vzduchu 31° C.

Provozně správní budova, v níž bude zahrádka restaurace, šatny, půjčovna, plavčík a další služby.

O chod celého zařízení, pohodlí a bezpečnost návštěvníků se bude starat 17 zaměstnanců a brigádníků. To mj. znamená zajistit hned tři občerstvovací místa. Restaurace s vnitřním i venkovním posezením je umístěna v jižním cípu nové provozně správní budovy. V pavilonku nad bazénem bude kavárna s výhledem na celý areál, pod ním standardní občerstvení. Stánky s občerstvením budou také kolem stěny krytých lázní.


Brodítko pro děti.

Dětské hřiště s prolézačkami a houpačkami. Napravo budou dvě písková hřiště pro míčové hry.

V rohu, kde byl dříve dětský bazének, je nyní dětské hřiště s houpačkami a prolézačkami. Hned vedle něj najdete pískové hřiště na plážový volejbal. Všude kolem na trávě pak bude místo k ležení. Kapacita areálu je spočítána na max. 2.000 lidí, kterou nelze překročit. Kdyby ale přijelo tolik lidí, bude problém s parkováním. „Na to jsme mysleli a máme s ASK domluvený pronájem škvárového hřiště. To se otevře po naplnění okolních parkovišť. Není to ale naše plocha, a tak tam bude parkování zpoplatněné,“ vysvětluje Ing. Snopek.

Vstupné v podstatě kopíruje aquaparky v regionu. Oproti některým z nich ale bude zahrnovat veškeré atrakce – tobogán, skluzavku a skokanské můstky. Jinde se za ně platí zvlášť. Navíc koupaliště bude propojeno venkovní terasou a schodištěm s krytým bazénem, kam si mohou zájemci zajít na kondiční plavání, opět v ceně vstupného (pozn. red.: až po výměně prosklené stěny bazénu, cca začátkem srpna). Návštěvníci si připlatí jen za ostatní služby, např. v půjčovně lehátek, slunečníků, balónů, sítí. Ta jim kromě toho poskytne bezpečné uložení cenných věcí v trezoru.


Skokanské můstky.

Pohled od lázní. Automatické zavlažování nově položeného trávníku.

Celkový pohled na koupaliště.

Připomínám, že návrh dispozičního řešení letního koupaliště v Blansku najdete na stránkách společnosti Služby Blansko, s.r.o.

CENÍK – LETNÍ KOUPALIŠTĚ BLANSKO

Ceny zahrnují veškeré vodní atrakce včetně vstupu do krytého bazénu.

dospělí důchodci,
mládež do 150 cm
děti do 6 let rodinné
vstupné**
dospělí
10 vstupů
důchodci, mládež
10 vstupů
celodenní
9.00–20.00
70 Kč 50 Kč 25 Kč 220 Kč 630 Kč 450 Kč
odpolední
14.00–20.00
60 Kč 40 Kč 20 Kč 170 Kč 540 Kč 360 Kč

10 zvýhodněných vstupů = 10 % sleva
** RODINNÉ VSTUPNÉ = rodiče + 2-3 děti (max. 4 osoby)

Na první otvírací den, pátek 14. července, připravuje Kulturní středisko města Blanska pro návštěvníky koupaliště kulturní program.