Skautská klubovna na přehradě zůstane

22. září 2006, ostatní, přečteno: 6638×

Před časem jsme vás informovali o záměru zbourat starou klubovnu nad dětským hřištěm na Palavě a vystavět zde posezení pro maminky, doplnit skluzavku apod. Od té doby se leccos změnilo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Skauti hledali vhodné náhradní prostory po celém Blansku, ale to se jim bohužel nepodařilo,“ vysvětluje starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová. I když si skauti sehnali od vojáků z Vyškova dvě buňky, nenašli prostor, kam by je mohli umístit a provozovat v nich svoji činnost.

skauti_450
Skautská klubovna na Palavě. Foto: S. Mrázek

Město se s nimi nakonec dohodlo na zachování klubovny ve stejném prostoru, kde stojí dnes, s tím, že stará budova se strhne a skauti si zde vystaví pro svoji činnost klubovnu novou. Vzhled nové klubovny, která bude obložená kulatinou, vzhledově lépe zapadne do Rekreační oblasti Palava než současný likusák“.

Odstranění staré budovy je již domluveno s vedoucím komunálního odboru Ing. Pokorným. Pak mohou nastoupit skauti k budování nové klubovny. Vše ale nebude hotové hned, protože si mj. musí vyřídit stavební povolení, což nějakou dobu zabere.