Léto v pohybu

7. září 2006, ostatní, přečteno: 3902×

Každou prázdninovou neděli, kdy bylo na koupališti v Blansku otevřeno, se zde konala akce s názvem „Léto v pohybu“. Pořadatelem je Komise „Rada Zdravého města“ a letošní ročník byl již šestým v pořadí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Nějak nám to počasí letos nevychází. Když byla vedra, bylo zde kolem 2.000 lidí, ale teď, i když je hezky, už se jim sem nechce. Je jich zde sotva 500. A přitom zde hostuje
rádio Kiss Hády, připraveny jsou soutěže a zajímavé ceny. Je to škoda,“ povzdechl si Zdeněk Šaman.

kiss_450
Po splnění jednoduchého úkolu následuje sladká odměna od "patrolek" rádia Kiss Hády. Foto: S. Mrázek

Pravidelně se volí nejvzdálenější účastník. To už je zaběhlá soutěž, a tak letos blanenské koupaliště přivítalo návštěvníky z Vencouveru z Kanady, z arménského Jerevanu nebo až z Ugandy, která je vzdálená cca 5.500 km.

Nedělní dopoledne se snaží pořadatelé pojmout jinak – nabídnout mládeži na koupališti i jinou zábavu než jen koupání, a v rámci toho je i něco naučit. Děti se zde dozví číslo na dětskou krizovou linku. Soutěže rodinných párů o zmrzlinu v disciplínách, jako jsou kuželky nebo pétanque, sblíží rodiče s dětmi. Proběhly i ukázky technik vodních záchranářů.

Nedílnou součástí jsou také informace o kulturních sportovních a jiných společenských akcích, které se v Blansku budou konat v nadcházejícím týdnu. Je toho ale víc. Několik vybraných grafických prací dětí z blanenských základních škol vystavuje sdružení Filadelfia. Každoročně vyhlašuje v soutěži „Blanenské oko“ několik témat, která děti potom zpracují podle svých představ.