Organizace zřízené Městem poskytují slevy na Rodinný pas

21. září 2006, ostatní, přečteno: 5555×

Velký billboard na náměstí Republiky propaguje Rodinné pasy. Jedná se o projekt Jihomoravského kraje inspirovaný podobným systémem v Dolním Rakousku. Je založen na systému poskytování slev pro rodiny s alespoň jedním dítětem do 18 let. Výhody pro ně nabízí společnosti a subjekty jak privátního, tak i veřejného charakteru. Rozsah nabízených výhod je opravdu široký, od kulturních a sportovních aktivit až po komerční služby.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

rodinny_pas_200

„My jsme jedním z posledních měst, které Rodinné pasy nepodporovaly, protože systém rodinných slev např. v zámku nebo na koupališti již existoval,“ říká místostarosta Mgr. Ivo Polák. Jihomoravský kraj dlouho chtěl, aby se do systému zapojilo i Město Blansko, a tak byl tento požadavek předložen radě města. Mezi řediteli příspěvkových organizací a organizací zřízených Městem byly dojednány následující slevy vstupného pro držitele Rodinného pasu.

Muzeum Blansko
– prohlídka expozice – 20 %
– prohlídka expozice včetně výstav – 20 %

KSMB – galerie
– prohlídka výstav – 15 %

Služby Blansko
– minigolf – 15 %
– bruslení pro veřejnost – 15 %
– solárium v krytých lázních – 10 %
– aquapark – 15 % (od r. 2007)

Blansko se tak připojilo k městům Vyškov, Hodonín, Znojmo, Boskovice, Slavkov či Mikulov, která již nabízí držitelům Rodinného pasu své atrakce a rekreační areály se slevou. V současné době je k dispozici síť 5.000 subjektů (poskytovatelů slev) v celé České republice a na Slovensku. Nejedná se jen o kulturní a sportovní areály, ale slevy nabízí v rámci systému Sphere mnohem víc organizací. Na kartičku s informací o možnosti využít Rodinný pas k získání slevy narazíte třeba i v blanenských stavebninách.

Nyní probíhá propojování s rakouským systémem – bude možno využít slev v Dolním Rakousku např. v lázních Laa an der Thaya. Pro další využití rodinných pasů jsou uzavírány smlouvy s obcemi JmK jako provozovateli kulturních a sportovních zařízení (divadla, muzea, koupaliště, knihovny atd.).

Systém Rodinných pasů zaštiťuje Jihomoravský kraj. Zapojení rodin je velmi jednoduché a týká se pouze rodin z Jihomoravského kraje. Stačí vyplnit formulář žádosti o registraci na webu www.rodinnepasy.cz a odeslat. Případně si formulář vyzvednout na obecním úřadě nebo přímo na krajském úřadě a poslat elektronicky nebo poštou na adresu: Krajský úřad Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno s heslem na obálce Rodinné pasy.