Jarmark zdraví přitáhl hlavně seniory

16. října 2006, ostatní, přečteno: 3912×

Především senioři se od ranních hodin scházeli v novém sálu v Dělnickém domu na Jarmarku zdraví, který se zde konal u příležitosti Dnů zdraví.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nabídka služeb se od loňska nijak zásadně nezměnila. Přírodní produkty představili jednotlivci i organizace, prezentoval se zde např. Český červený kříž Blansko. Zdravotní ústav Blansko prováděl seniory tolik oblíbená měření krevního tlaku, tuku v těle, cholesterolu nebo cukru v krvi. Fronta na tato vyšetření se táhla přes celý sál.

jarmark zdraví jarmark zdraví
Měření antioxidantů v těle, měření cukru a cholesterolu v krvi.

Nabídku vitamínových doplňků výživy představila lékárna Nemocnice Blansko. Základní školy, které se v předchozích letech významně podílely hlavně na propagaci zdravého jídelníčku, reprezentovala ZŠ Salmova. Chutné a hlavně zdravé občerstvení připravili pro všechny studenti oboru kuchař-číšník ze SOŠ, SOU a U na ul. Bezručově.

jarmark zdraví

Na každém stánku bylo něco zajímavého. Ať už to byly zdravé produkty, medové výrobky nebo vitamíny. Jinde zase ochotně poradili, jak přestat kouřit, jak zdravě jíst, jak cvičit. Tělu prospěla i masáž ramen prováděná v improvizované masérně přímo v sálu.

Jarmark je vždy největší akcí připravovanou v rámci Dnů zdraví, trvajících cca týden. Nikoliv ale jedinou. Zájemci mohli také využít slev v rehabilitačním oddělení Nemocnice Blansko nebo se zúčastnit cvičení jógy na setkání s Jógou v denním životě v tělocvičně obchodní akademie.

jarmark zdraví
Ochutnávka pokrmů připravených žáky SOŠ, SOU a U na ul. Bezručově.
Fotografie Stanislav Mrázek

Ať už jste nabídky ve Dnech zdraví využili či ne, organizace i soukromníci, kteří se jich zúčastnili, jsou připraveni vám nabídnout své služby a výrobky kdykoliv. Stačí se na ně obrátit.