SOŠ Blansko na ul. Bezručově má nové rekvalifikační pracoviště

6. října 2006, ostatní, přečteno: 6123×

Z financí Evropské unie, státního rozpočtu a rozpočtu krajského úřadu byla v odborném učilišti vybudována počítačová učebna modelování, kreslení a návrhu výrobků. V dílnách školy bylo zřízeno pracoviště s moderními CNC obráběcími stroji.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Slavnostní uvedení pracoviště do provozu se uskutečnilo v pátek 8. září a s jeho vznikem obeznámil přítomné ředitel SOŠ Blansko Ing. Pavel Čípek. „Vše vychází z projektu připraveného třemi středními školami v Blansku, Brně a Hodoníně, aby byl pokryt celý jihomoravský kraj. Na jeho základě bylo zajištěno technické vybavení (stroje, počítače, programové vybavení) pro pořádání rekvalifikačních kurzů v tolik potřebné oblasti, jako je obrábění kovů,“ řekl v úvodu.

rekvalifikační pracoviště
Uvedení nového pracoviště do provozu se zúčastnila také starostka města PhDr. Jaroslava Králová a ředitel krajského úřadu v Brně Ing. Jiří Crha. Foto: JP

Projekt je tedy orientován do oblasti vzdělávání, kde pomáhá řešit problém nezaměstnanosti a potřeby kvalifikované síly pro oblast strojírenských profesí. Na investiční část, která přišla na 13,5 mil. Kč a byla tímto ukončena, navazují další projekty v oblasti vzdělávání – rekvalifikační kurzy. Plánováno je vyškolit během následujících dvou let ve všech třech centrech 108 odborníků na číslicově řízené obráběcí stroje. Na tuto etapu je plánováno cca 5,5 mil. Kč.

Odborníků na obrábění kovů je akutní nedostatek. Ing. Čípek je proto přesvědčen, že zájemci, kteří projdou tímto rekvalifikačním kurzem, najdou bez problémů uplatnění na trhu práce v rámci jihomoravského kraje.