Nejužší vedení Města se po volbách nemění

6. listopadu 2006, zprávy z MěÚ, přečteno: 4356×

V pátek 3. listopadu proběhlo ve velkém sálu Dělnického domu ustavující zasedání nového Zastupitelstva města Blanska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Všechny volby starosty i radních probíhaly v intencích koaliční smlouvy. Tu podepsaly strany ODS, ČSSD, KDU-ČSL a Volba pro město. V opozici zůstává jediná další strana, která se do zastupitelstva města dostala, a to KSČM.

Vzhledem k 20 % získaných hlasů žádala KSČM dvě místa v radě města, ale pro navržené kandidáty Stanislava Navrkala a JUDr. Zuzku Bebarovou-Rujbrovou nezískala podporu, stejně jako dříve pro návrh Stanislava Navrkala na post místostarosty.

Počty hlasů přidělené stranám ve volbách určily povolební vyjednávání a starostkou byla opět zvolena PhDr. Jaroslava Králová (ODS). Do křesla prvního místostarosty stejně jako v minulém období usedne Mgr. Ivo Polák (ČSSD) a pozici druhého místostarosty obhájil Ing. Jindřich Král (VPM).

Starostku a dva místostarosty v radě ještě doplní MUDr. Zdeněk Grünwald (ODS), Ing. Miloš Polák (ODS), Mgr. Miroslav Starý (ČSSD) a Mgr. Věra Veselá (KDU-ČSL).

Jediná změna nastala u KDU-ČSL, když Ing. Josef Kupčík přešel na místo tajemníka MěÚ Blansko a musel se tak vzdát mandátu. V zastupitelstvu ho nahradil Ing. Jan Pořízek.

První pracovní zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 12. prosince od 15.30 hodin. Jednání zastupitelstva jsou přístupná veřejnosti.

ustavující zastupitelstvo

Ing. Miloš Polák

ustavující zastupitelstvo

ustavující zastupitelstvo