Umělecká litina v Blance

28. února 2007, ostatní, přečteno: 6727×

V pátek 2.února 2007 byla v Muzeu Blansko pokřtěna nová publikace „Umělecká litina ve sbírce Muzea Blansko“. Nebývalý zájem o tuto publikaci a uměleckou litinu celkově dává znát, že se litina se stala nedílnou součástí tváře města a je také jednou z věcí, která se turistům vybaví, když se řekne Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vzhledem k tomu, že umělecká litina je i jedním z hlavních směrů propagace města Blanska, bylo velkým nedostatkem, že po zrušení výstavní a prodejní expozice v Klamovce nebylo možné si litinu zakoupit.

litina – svícen, talíř

Abychom krásu tohoto netradičního kovu více přiblížili nejen návštěvníkům města, ale i místním občanům, rozšířili jsme nabídku Informační kanceláře Blanka o drobné dekorativní předměty z litiny. Najdete zde několik typů malých talířů, svícínky a kalamáře, které mohou sloužit nejen jako vkusná dekorace do vašeho bytu, ale zejména jako vhodný dar pro přátele či obchodní partnery.

Nabídku litiny budeme dle zájmu rozšiřovat a obměňovat a doufáme, že se stane dalším oblíbeným prodejním artiklem naší kanceláře a suvenýrem, který si budou turisté z Blanska rádi odvážet na památku.