Březen – měsíc internetu

1. března 2007, kultura, přečteno: 4272×

Městská knihovna Blansko se na výzvu Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR připojila k účasti na aktivitách jubilejního 10. ročníku akce Březen – měsíc Internetu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Desátý ročník má motto:

„Internet – výhoda pro znevýhodněné“

internet v knihovně

Jeho cílem je upozornit na význam, který má nebo může mít internet pro znevýhodněné skupiny obyvatel, jako jsou zejména lidé se zdravotním postižením, senioři, matky na mateřské dovolené, nezaměstnaní, cizinci apod.

Co se bude dít v naší knihovně? Návštěvníci mohou ve dnech 1. – 16. března 2007 využít kterékoliv z 12 stanic veřejného internetu první půlhodinu zdarma. V těchto dnech bude také probíhat tzv. „knihovnická amnestie“, během které mohou čtenáři bez uložení jakýchkoliv sankcí vrátit vypůjčené knihy a zvukové nosiče, jejichž výpůjční doba již dávno uběhla.

Z akcí, které knihovna připravila, můžeme veřejnost pozvat v pátek 2. března v 18 hodin na besedu o Íránu s cestovatelem Jiřím Sladkým. Další pátek 9. března navštíví knihovnu autor knih o Izraeli Břetislav Olšer, který připravil výstavu fotografií ze svých cest a několik besed pro studenty středních škol. Ve středu 14. března bude dětské oddělení patřit nejmladším recitátorům z 1.–3. tříd blanenských základních škol. Na závěr měsíce, konkrétně v pátek 30. března, se v knihovně sejdou děti na tradiční Noci s Andersenem.