Vydařený Sousedský bál

1. března 2007, kultura, přečteno: 5963×

V pátek 9. února se v Dělnickém domě konal ples Města Blansko – Sousedský bál. Hned po příchodu byl pro každého návštěvníka připraven uvítací přípitek v podobě bylinného likéru Jeskynní kapky. U vchodu rovněž hrála cimbálová muzika Veronica, která se později přesunula do druhého patra.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Sousedský bál

Radana

Sál se pomalu plnil, až na pár stolů bylo vyprodáno. Přinutit návštěvníky k tanci se snažila hudební skupina Kreyn, což se jí podařilo až po prvním předtančení, v němž soubor Star Dance Soukromé ZUŠ Blansko předvedl mix latinskoamerických tanců. Tím ale doprovodný program neskončil. K vidění byla další předtančení – step, hip-hop, country a břišní tance. Bylo se na co koukat. A to obzvláště při vystoupení kouzelnice a tanečnice Radany, která předvedla nejen magii, ale také taneční karnevalovou show v pestrém kostýmu.

Losy tomboly se úspěšně prodávaly hned na třech místech. Těžko říct, zda nejvíce táhla hlavní cena, kterou byl mobilní komunikátor v hodnotě přes 10 000 Kč, neboť ani další losované ceny nebyly k zahození. DVD přehrávač, televizor, kuchyňský robot či zájezd do Vídně.

Z připraveného programu měla asi největší úspěch dobře zorganizovaná a odborným, ale odlehčeným výkladem provázená historická přehlídka, která zaplnila větší část půlnoční přestávky. Na parket nastoupili ženy i muži v historických kostýmech od renesance po empír.

historická módní přehlídka

Názorně a vtipně seznámili všechny s tím, jak se móda postupem času měnila, s jejími výhodami i nedostatky. Široké či úzké sukně, vysoké pasy, doplňky, negližé... i vojenské uniformy a souboje o dámská srdce, naštěstí moderátorem včas přerušené, zde měly své místo.