Máte doma nepotřebné hračky? Věnujte je dětem tam, kde jim pomohou.

27. dubna 2007, ostatní, přečteno: 4673×

Na Okresním ředitelství policie ČR v Blansku jsou každoročně vyslýchány desítky dětí v souvislosti s nejrůznější trestnou činností. Někdy jsou děti v postavení malých svědků vyšetřovaných událostí, jindy jsou vyslýchány děti, které se samy staly obětí trestné činnosti. Hračky pomáhají dětem zbavit se stresu. Vybranou hračku si mohou odnést.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenská policie se v případě výslechu nezletilých dětí snaží vytvořit pro ně takové podmínky, aby bylo dítě co nejméně stresováno samotným policejním prostředím a mimo to se v poslední době stalo zvykem, že si každé dítě od výslechu odnáší hračku, kterou si samo vybere z možné nabídky.

Přítomnost hraček a dalších dětských prvků v místnosti, kde se výslechy provádí, působí nemalou mírou na psychiku a momentální stav dítěte. Darovaná hračka je pak alespoň malou náplastí na „bolístku“, kterou dítě utrpělo v souvislosti s vyšetřovanou událostí, a po výslechu soustředí pozornost a zájem dítěte jiným směrem, než jsou myšlenky na právě provedený policejní úkon.

Hračky, které přinesli sami policisté po svých dětech, jsou již téměř rozebrány, a proto si dovoluji oslovit blanenské maminky, kterým již děti odrostly a kterým po nich ve skříních a na půdách zůstaly nejrůznější hračky, zda by je nemohly poskytnout dětem, kterým se v jejich dětském životě něco zlého přihodilo nebo které byly jen v nesprávný čas na nesprávném místě.

Milé maminky, pokud nějaké zachovalé a již nepoužívané hračky doma máte a jste ochotny je policii pro tyto účely věnovat, kontaktujte nás, prosím, na tel. 974 631 324 nebo 724 181 181 nebo hračky s přiloženým kontaktem na Vás zanechte v recepci budovy OŘ PČR Blansko, ul. Bezručova 31. Děti mají zájem především o nejrůznější plyšová zvířátka a o autíčka všeho druhu.

Všem ochotným maminkám předem děkuji za jejich pomoc.

Mgr. Martina Bočková
policejní komisař, OŘ PČR Blansko