Okružní křižovatka „u okresu“ je pozdržena

6. dubna 2007, zprávy z MěÚ, přečteno: 10803×

Náklady na předělání křižovatky u okresu na okružní, hlavně přesuny inženýrských sítí, které by zasahovaly do jejího prostoru, jsou vysoké, kolem 6 milionů Kč. Při projednávání rozpočtu rozhodlo vedení Města posečkat s realizací, a to hlavně z finančních důvodů. V tuto chvíli by totiž celou částku muselo investovat ze svých prostředků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Město zpracovává projekt komunikací ve středu města Blanska, který plánuje přihlásit do programu vypsaného Evropskou unií – Regionálního operačního programu. Pro Jihomoravský kraj a kraj Vysočina jsou pro města typu Blanska alokovány velké finanční prostředky na rekonstrukce místních komunikací a mostů s možností dotace 85–90 % z celkové částky.

Program však zatím čeká na schválení v Bruselu a vypsání pokynů pro žadatele. „Předpokládáme, že se tak stane v druhé půlce roku. Připravujeme několik investičních projektů, které předkládáme radě města a s nimiž se chceme ucházet o dotace. Mezi nimi je i okružní křižovatka a myslím, že dotace 85 % ze 6 milionů stojí za chvíli čekání,“ tvrdí Ing. Král.

Do té doby by měl být povrch silnice opraven v rámci záruky, jak o tom píšeme v článku „Město požaduje opravu silnice na ulici Sadové“.