Aquapark se připravuje na otevření

21. května 2007, ostatní, přečteno: 4824×

V plném proudu jsou přípravné práce na otevření blanenského aquaparku. „Sezona nám už vlastně začala přípravami provozu na spuštění,“ vysvětluje ředitel společnosti Služby Blansko s.r.o. Ing. Snopek. Technologie – vytápění, úpravu vody a zázemí zprovozňují specializované firmy, které zařízení instalovaly. Vše se připravuje tak, aby v polovině května bylo vše hotové a mohla se začít dohřívat voda.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Prvotní ohřev probíhá přes plynový kotel, bude tedy velmi energeticky, a tak i finančně náročný. I to je důvod, proč nenechat bazén zahálet a otevřít jej pro veřejnost. Mimo tropické dny budou teplotu vody udržovat tepelná čerpadla. Předpoklad je, že se dostane někam na 22 nebo 23 stupňů.

„Pokud bude počasí na koupání, teploty se vyšplhají někam k 25 stupňům, budeme od 18. května připraveni na zahájení provozu aquaparku,“ vysvětluje Snopek. Rozjetý provoz nelze zastavovat a znovu spouštět. Jakmile se tedy jednou otevřou brány aquaparku, už se bude jednat o regulérní provoz se vším všudy, jen provozní doba bude v květnu a červnu upravována v závislosti na počasí, při špatném počasí bude samozřejmě zavřeno.

Pěkné počasí uspíšilo otevření aquaparku! Od 21. 5. 2007 je otevřeno každý všední den od 14.00 do 20.00 h, o víkendech od 9.00 do 20.00 h.

oprava prosklené stěny krytého bazénu
V lázních začaly hned po ukončení zimní sezony práce na výměně prosklené stěny. Vše má být hotové do poloviny června. (Projekt opravy krytého bazénu a zimního stadionu je spolufinancován Evropskou unií, evropským fondem pro regionální rozvoj.) Foto: S. Mrázek

Dohřívání vody je ale jen jednou z novinek, která návštěvníky letos čeká. Tou druhou je, že v rámci jednoho vstupného, které se od loňska nemění, budou moci využít i krytý bazén. Chodit do volně do vnitřního bazénu přes terasu bude možné od poloviny června. Do té doby provede specializovaná firma výměnu prosklené stěny bazénu.
Na rozhraní zimního stadionu a aquaparku vznikla nová restaurace a ubytovna.

Souběžně s otevřením aquaparku už bude možné využít služeb tohoto nového zařízení. „Nejen proto, že nové stravovací a ubytovací zařízení vzniklo na sportovním ostrově, ale také proto, že je poptávka po podobných prostorách, plánujeme restauraci jako nekuřáckou,“ uvedl místostarosta Ing. Král.

Jako každým rokem nabídne zimní stadion v těsném sousedství aquaparku umělou plochu pro in-line bruslení. Zabruslit na ledě si budou moci návštěvníci o něco později, od 1. srpna.