Třetí Blanenský Slunovrat potěšil diváky

5. června 2007, kultura, přečteno: 4010×

Již třetí ročník nesoutěžní přehlídky dětských i mládežnických amatérských souborů proběhl v neděli 20. května v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Vesměs se jí účastní děti mládež, které se shromažďují v rámci farnosti, ale pokud se týká Bořitovských, také v rámci orelské organizace,“ upřesňuje původ souborů farář Jiří Kaňa. Cílem přehlídky je hlavně naplnit počátkem roku divadelní činnost souborů, podívat se na ostatní, porovnávat a konzultovat.

pohádkové divadlo
Z pohádky O brejlatý princezně.

První ročník probíhal ještě v Bořitově v orlovně za účasti čtyř souborů, loni se přehlídka přestěhovala do Blanska, kde zůstala i letos, a přibyli divadelníci z Ráječka, takže diváci se mohli těšit už na pět představení.

divadlo
Kašpárkovy čertoviny.

Jako první vystoupil soubor z Blanska s pohádkou O brejlatý princezně v režii Dominika Synka. Bavili diváky zaplněný sál Katolického domu a ti se jim za to odvděčili nemalým potleskem. Po krátké přestávce nastoupil další soubor. Bořitovští si připravili Kašpárkovy čertoviny, Ráječko hru Vašek – cestovatel mezi lidojedy, Jedovnice pásmo o princezně nazvané Sedmikrásek a Rájec-Jestřebí pohádku Šíleně smutná princezna. Každý kus se musel vejít do 30 minut, i tak se ale jednalo o malý divadelní maraton.