Činnost městské policie v červenci 2007

24. července 2007, zprávy z MěÚ, přečteno: 4114×

Stále se něco děje. I o prázdninách. Vybrané případy z činnosti městské policie.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

reserve
ilustrační foto

5. 7. 2007 ve 22.30 hodin při hlídkové činnosti zjistili strážníci MP Blansko, že na ulici Pražské je otočená dopravní značka zákaz odbočení vlevo, dále převrácená a vysypaná nádoba na domovní odpad a ve vozovce se povalují skleněné střepy z rozbité lahve. Vzhledem k této skutečnosti bylo prohledáváno širší okolí za účelem zjištění možného pachatele znečištění veřejného prostranství. U překladiště komunálního odpadu na téže ulici byly následně zjištěny dvě osoby mladší 18 let, které se k protiprávnímu jednání doznaly. Po uklizení místa spáchání přestupku byla každému z nich uložena bloková pokuta ve výši 500 Kč.

6. 7. 2007 v 02.30 hodin strážníci MP Blansko zjistili že na ulici A. Dvořáka někdo převezl kontejner na domovní odpad do středu vozovky a před bytovým domem 4a na této ulici byly převráceny 3 kusy nádob na domovní odpad. Následně byly na ulici Svitavská zajištěny tři osoby. Jedna mladší 18 let a dále L. M. a  J. P., oba z Blanska. Tyto se k popsanému skutku znečištění veřejného prostranství doznaly a pod dohledem hlídky MP uvedly místo do původního stavu. Za jejich protiprávní jednání byla každému z nich udělena bloková pokuta ve výši 500 Kč.

19. 7. 2007 v 02.40 hodin přijala dozorčí služba MP anonymní oznámení, že od stánku na ulici Sadové u NsP byla slyšet nějaká rána a že by se mohlo jednat o vloupání do tohoto stánku. Na místo byla okamžitě vyslána motorizovaná hlídka MP. Po příjezdu strážníci spatřili dvě podezřelé osoby, jak odchází směrem k hlavnímu vchodu nemocnice. Tyto když uviděly hlídku MP se daly se na útěk. Jedna z osob byla zadržena u bočního vchodu nemocnice, druhou se nepodařilo dostihnout. U zadrženého bylo nalezeno zavazadlo s větším počtem balíčků cigaret. Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR, která si podezřelého M. H. z Ostravy převzala k dalšímu opatření.